GRADSKI ODJELI
Gradu Mostaru od Vlade Srbije uručena je donacija univerzalnih transportnih medija sa dva brisa za PCR testiranje na korona virus
08.02.2022
19:13

Dom zdravlja Mostar primio je danas donaciju od Vlade Srbije koja uključuje 60.000 univerzalnih transportnih medija sa dva brisa za PCR testiranje na korona virus.

Transportni mediji koji su danas stigli u Mostar predstavljaju neizostavnu komponentu u svim protokolima za testiranje na covid i sastoje se iz epruvete i dva brisa za uzorkovanje. Zahvaljujući ovoj donaciji, usluge koje pruža Dom zdravlja Mostar svakako će biti dostupnije i efikasnije, a građanima će testiranje biti dostupno na više lokacija, pa čak i na adresama onih koji su stariji i ugroženi.

Imajući u vidu da je potrošnja grada Mostara u prosjeku četiri i po tisuće transportnih medija mjesečno, Vlada Srbije je ponosna što će ova količina biti dovoljna Mostarcima tijekom slijedećih godinu dana. Vlada Srbije se nada kako će ova donacija pomoći gradu da se što uspješnije izbori s pandemijom u predstojećem razdoblju.

Suradnja s Mostarom intenzivirana je nakon posjete predsjednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić ovom gradu 21. listopada prošle godine. Brnabić je tada posjetila srpsku zajednicu u Mostaru, a istom prilikom predsjednica Vlade Srbije sastala se sa potpredsjednikom Skupštine Grada Mostara Veliborom Milivojevićem i gradonačelnikom Mariom Kordićem, s kojima je ova donacija dogovorena i na koncu uspješno realizirana.

Grad Mostar, na čelu s gradonačelnikom Mariom Kordićem, ovim putem srdačno zahvaljuje Vladi Srbije i predsjednici Vlade, Ani Brnabić na ovoj značajnoj donaciji svim građanima Mostara. Iskreno se radujemo kako će ova humana gesta poslužiti kao primjer dobre prakse u vidu buduće suradnje između Grada Mostara i Vlade Srbije.

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram