JAVNI POZIV ZA IZRAŽAVANJE INTERESA

 Grad Mostar, Odjel za privredu/gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove, Služba za privredu/gospodarstvo pokreće poziv za izražavanje interesa sa ciljem odabira stučnjaka iz oblasti turizma u sklopu EU projekta „Upravljanje održivim turizmom zasnovanom na zajedničkom kulturnom nasljeđu Jadrana“ – HERA odobrenog u okviru IPA Programa jadranske prekogranične saradnje na prvom pozivu za strateške projekte.

Cilj ovog projekta jeste razvoj zajedničke prekogranične platforme unutar jadranskog područja za upravljanje i promociju održivog turizma na temelju zajedničkog kulturnog nasljeđa. Angažman stručnjaka iz oblasti turizma bi trajao kroz vremenski period trajanja projekta, odn. do marta/ožujka 2016.godine.

Potencijalni stručnjak iz oblasti turizma treba da ispuni slijedeće kriterije:

VSS – fakultet poslovnog menadžmenta ili ekonomskog fakulteta;

najmanje 3 godine radnog iskustva u sektoru koji se bavi turizmom ili sektoru turizma,

poznavanje trenutne situacije u sektoru turizma u Hercegovačko-neretvanskom kantonu/županiji,

dobro poznavanje engleskog jezika, odnosno sposobnost pismene i usmene komunikacije na engleskom jeziku.

Ako ste zainteresirani da učestvujete u procesu odabira navedenog stručnjaka, molimo Vas da nam svoj interes za učešćem potvrdite pismom interesa i biografijom na engleskom jeziku najkasnije do 21.08.2015. godine do 12:00 h na e-mail bsc@mostar.ba.  Kandidatima koji ispunjavaju zadane uslovebiće poslani Zahtjev za ponudu i Radni zadatak.

Natrag