Najnovije vijesti

- Bajramska čestitka -

U ime Grada Mostara i u svoje lično ime čestitam svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti Ramazanski Bajram. Neka plemenita simbolika posta i odricanja u ovom izazovnom vremenu bude poticaj radosti darivanja, praštanja i prijateljstva. Neka i ovaj blagdan bude još jedna od poveznica u našoj različitosti i želim vam da ga provedite u ozračju mira, dobrom zdravlju, vjerničkoj i obiteljskoj sreći.

Bajram Šerif Mubarek Olsun!

Gradonačelnik                                            

Mario Kordić 

Pročitaj više...

Povodom predstojećeg blagdana Bajrama

Povodom predstojećeg blagdana Bajrama, Gradska uprava Mostara će, dana 12.5.2021. godine, u Centru za socijalni rad podijeliti bonove u iznosu od 150 KM za 20 socijalno ugroženih porodica iz Mostara. Zbog situacije uzrokovane virusom Covid-19, podjelu bonova će svakom korisniku izvršiti Centar za socijalni rad, uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Na ovaj način Grad Mostar već 16 godina za redom uljepšava blagdane svojim sugrađankama i sugrađanima u stanju socijalne potrebe.

 

Pročitaj više...

U sklopu akcije proljetnog uređenja javnih zelenih površina, planirane su aktivnosti sadnje hortikulturnog bilja i redovnog održavanja javnih zelenih površina

Za mjesec maj 2021. godine Grad Mostar – Odjel za privredu, komunalne i inspekcijske poslove planira uređenja zelenih površina. Tako će se izvršiti dopunska sadnja sezonskim cvijećem i grmovima kružnih tokova u Zaliku, ulici Blajburških žrtava, Rudarskoj ulici i na Rondou. Obavit će se i sadnja sezonskog cvijeća (Ageratum spp., Salvia spp., Tagetes spp., Gailardia spp., Impatiens spp., Begonia spp.)

Pročitaj više...

Službeni posjet gradonačelnice Sarajeva, Benjamine Karić

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić posjetila je danas Mostar te je tom prigodom s mostarskim gradonačelnikom Marijom Kordićem razgovarala o turističkoj saradnji dvaju gradova. Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić kazala je kako saradnja Mostara i Sarajeva posebno treba biti okrenuta prema oblasti turizma s obzirom da je turizam jedan od stupova bosanskohercegovačke ekonomije. - Budući da su danas s nama i predstavnici turističke zajednice možemo reći da smo razmijenili ideje za razvoj turizma, 

Pročitaj više...

Puštena u rad službena fb stranica Grada Mostara

Grad Mostar je pustio u rad službeni facebook profil: Grad-Mostar-101695688760039 kako bi se povećala transparentnost Grada Mostara, te građanima i svim zainteresiranim subjektima olakšala i povećala dostupnost svih potrebnih informacija. Obavještavamo javnost i sve građane Grada Mostara kako će u budućnosti imati informacije o aktivnostima u Gradu Mostaru, kao i mogućnost za dvosmjernu komunikaciju putem otvorene stranice.

Pročitaj više...

Zbrinjavanje mulja sa postrojenja za preradu otpadnih voda

Danas je započela realizacija Ugovora o zbrinjavanju mulja sa Postrojenja za preradu otpadnih voda (PPOV )Ugovor je zaključen između Grada Mostara i firme Kemeko -BH d.o.o. Lukavac , a ugovorena vrijednost radova je 582.660, 00 KM ( s PDV-om). Predmet Ugovora je zbrinjavanje mulja koji nastaje preradom otpadnih voda na PPOV , te postupajući prema Elaboratu o zbrinjavanju mulja sa PPOV, kojeg je izradio GIC Mostar ( 2019.godine) sukladno važećim zakonima i propisima, preporučeno je da se mulj

Pročitaj više...

Nadbiskup Luigi Pezzuto boravio je danas u službenom posjetu Gradu Mostaru

Nadbiskup Luigi Pezzuto, apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini, boravio je danas u službenom posjetu u Mostaru gdje ga je u Uredu gradonačelnika u Gradskoj vijećnici primio gradonačelnik Mostara Mario Kordić. Nadbiskup se tom prilikom zanimao za prilike u Mostaru te aktivnosti i projekte koje provodi novo rukovodstvo grada na čelu s gradonačelnikom, a o čemu ga je gradonačelnik detaljno upoznao. Svoje zanimanje nadbiskup Pezzuto posebice je iskazao kada su u pitanju mladi i njihova budućnost u Mostaru.

Pročitaj više...

Gradonačelnik Kordić pozvao sve navijače da isprate gradski derbiji u sportskom duhu

U povodu predstojeće utakmice 29. kola m:tel Premijer lige BiH između HŠK "Zrinjski" – FK "Velež" koja se igra 8. maja na Stadionu pod Bijelim brijegom, u utorak je u organizaciji Sportskoga saveza Grada Mostara održan zajednički sastanak predstavnika navedenih klubova, Grada Mostara i Policijske uprave Mostar. Na sastanku se razgovaralo o sigurnosnim aspektima utakmice, a sudionici sastanka pozvali su sve navijače i simpatizere oba kluba da s dostojanstvom navijaju za svoj klub.

Pročitaj više...

U s k r s n a č e s t i t k a

U svoje lično i u ime Grada Mostara svim sugrađankama i sugrađanima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru upućujem srdačne čestitke. Neka Vam dani najvećeg kršćanskog blagdana protekne u miru i radosti, a milost, nadu, žrtvu i spasenje koje nam donosi uskrsli Krist podijelite sa svojom porodicom i prijateljima. Želim vam srećan i blagoslovljen Uskrs uz tradicionalni pozdrav: Hristos vaskrse!

Gradonačelnik

Mario Kordić

Pročitaj više...

Posjetite ostale gradske stranice

Interni linkovi