Најновије вијести

Градоначелник Кордић угостио велепосланика Јапана у Босни и Херцеговини

Градоначелник Кордић сусрео се данас са госп. Макото Итом, изванредним и опонумоћеним велепослаником Јапана у Босни и Херцеговини. Састанку је присустовао и директор градског подузећа Мостар бус госп. Дамир Марић. Приликом сусрета градоначелник је захвалио Амбасадору Ито-у на подршци коју Амбасада пружа Граду Мостару већ дуги низ година, кроз разне пројекте, те је истакнуо вриједну донацију аутобуса 2002. године, који су и данас у функцији. Госп. Марић је говорио о вриједности донираних аутобуса и доприносу за јавни пријевоз у Граду.

 

Детаљније...

Изасланство Града Мостара угостило изасланство опчине Мамак

Данас је у градској вијећници одржан састанак на коме су учестовали градоначелник Града Мостара др. Марио Кордић, предсједник Градског вијећа госп. Салем Марић, начелник опћине Мамак, госп. Мурат Косе, вијећници опћине Мамак, те представници Удружења “Босанско-турско пријатељство“ на челу са Орханом Цацмак-ом. Састанку су присустовали и министар образовања, науке, културе и спорта у Влади ХНК, госп. Рашид Хаџовић те посланик у Представничком дому државног парламента, госп. Един Мушић. Сублимирали су своје утиске са недавне посјете делегације Града Мостара и ХНК Републици Турској.

 

Детаљније...

Градоначелник честитао ФК Вележ

Градоначелник Кордић честитао предсједнику ФК Вележа Хасићу, свим играчима, стручном стожеру на челу с тренером Феђом Дудућем и свима који су допринијели великом спортском резултату у Еуропи. Такођер, пожелио је пуно успјеха у даљњем натјецању, да и даље успјешно представљају наш Град и Босну и Херцеговину у Коференцијској лиги.

 

Детаљније...

Скупштина грађана Мостара - посљедње засједање

31.7, Мостар, Босна и Херцеговина – Конгрес локалних и регионалних власти Вијећа Еуропе, заједно са Градом Мостаром, у току 7. мјесеца, организира Скупштину грађана Мостара, а у склопу првог делиберативног процеса ове врсте у Босни и Херцеговини као и на простору југоисточне Еуропе. Током четири узастопна викенда, репрезентативна група од 47 насумично одабраних грађанки и грађана је учила, вијећала и израдила препоруке о чистоћи града и одржавању јавног простора у Мостару. Ову тему су предложили и одабрали грађанке и грађани Мостара након консултација са цивилним друштвом и градским властима.

Детаљније...

Градоначелник Кордић и министар Беванда одржали радни састанак на тему сигурности у Граду Мостару

Градоначелник Кордић и министар унутарњих послова ХНЖ госп. Слађан Беванда одржали су радни састанак на тему интензивирања сарадње по питању сигурности у Граду Мостару. Разговарајући о тренутном стању сигурности у Граду, али у Жупанији закључено је како је потребна сарадња градских служби и служби Министарства унутарњих послова као и ПУ Мостар јер је сигурност грађана приоритет. Градоначелник Кордић истакнуо је спремност Града да осигура инфраструктуру која је потребна МУП- у и ПУ како би цијели простор Града Мостара био покривен видео надзором што би значајно доприносило стању сигурности.

 

Детаљније...

Градоначелник Кордић примио министрицу Wендy Мортон

Градоначелник Кордић сусрео се данас са Гђом Wендy Мортон, министрицом за европско сусједство и Америке у Министарству за вањске послове, Цоммонwеалтх (Заједницу) и развој Уједињеног Краљевства, Нј.Е., госп. Маттхеw Фиелд, Амбасадор Уједињеног Краљевства у Босни и Херцеговини и Г-ђом Рутх Wисеман, Отправница послова Амбасаде Уједињеног Краљевства у Босни и Херцеговини. Састанку је назочио и предсједник Градскога Вијећа Града Мостара госп. Салем Марић.¸Приликом сусрета градоначелник је захвалио Амбасадору Фиелд-у на подршци коју Амбасада пружа у процесу дигитализације Града која је у пуном

Детаљније...

Мостар слави 17. годишњицу обнове Старог моста

На данашњи дан 2004. године у Мостару је свечано отворен обновљени Стари мост, ремек-дјело оријенталне архитектуре из 16. стољећа, чија је обнова, заједно с припремама, трајала готово седам година. Годину касније, тачније 15. јула, Стари мост је уврштен на попис УНЕСЦО-ове културне баштине. Тим поводом културне установе и удруге у Граду Мостару организирају манифестацију "Све је премостиво“ која се одржава од 21. јуна[нбсп]до 10. аугуста, а програм финансирају Град Мостар и Федерално министарство образовања и знаности.

Детаљније...

Бајрамска честитка

У поводу благдана Курбан - бајрама, свим суграђанкама и суграђанима исламске вјероисповијести, у име Градске управе Мостара и своје особно, упућујем искрене честитке. Свим вјерницима желим да овај велики благдан прославе у духу традиције и обичаја те мира и радости, са својим најдражима. Радост, мир, слога, здравље и љубав, солидарност те међусобно поштивање и повјерење, нека владају у свима.

Бајрам шериф мубарек олсун!"

 

Градоначелник Мостара

Марио Кордић

Детаљније...

Градоначелник Мостара примио амбасадора Државе Израел

Градоначелник Мостара Марио Кордић примио је данас у вијећници амбасадора Државе Израел у Босни и Херцеговини са сједиштем у Тирани Ноаха Гал Гендлера, а састанку је присуствовао и Амир Гросс Кабири, предсједник МТ Абрахам Групе и дионичар и директор компаније Алуминиум Индустриес доо обавијестио је градоначелника да је недавно посјетио овај дио БиХ гдје су разговарали о могућностима трилатералне сурадње између Државе Израел, Републике Хрватске и Жупаније Западнохерцеговачке у областима туризма, иновација и нових технологија, пољопривреде , мали и средњи

 

Детаљније...

Посјетите остале градске странице

Интерни линкови