Најновије вијести

- Бајрамска честитка -

У име Града Мостара и у своје лично име честитам свим припадницима исламске вјероисповијести Рамазански Бајрам. Нека племенита симболика поста и одрицања у овом изазовном времену буде потицај радости даривања, праштања и пријатељства. Нека и овај благдан буде још једна од повезница у нашој различитости и желим вам да га проведите у озрачју мира, добром здрављу, вјерничкој и обитељској срећи.

Бајрам Шериф Мубарек Олсун!

Градоначелник

Марио Кордић

Детаљније...

Поводом предстојећег благдана Бајрама

Поводом предстојећег благдана Бајрама, Градска управа Мостара ће, дана 12.5.2021. године, у Центру за социјални рад подијелити бонове у износу од 150 КМ за 20 социјално угрожених породица из Мостара. Због ситуације узроковане вирусом Цовид-19, подјелу бонова ће сваком кориснику извршити Центар за социјални рад, уз поштивање свих епидемиолошких мјера. На овај начин Град Мостар већ 16 година за редом уљепшава благдане својим суграђанкама и суграђанима у стању социјалне потребе.

Детаљније...

У склопу акције прољетног уређења јавних зелених површина, планиране су активности садње хортикултурног биља и редовног одржавања јавних зелених површина

За мјесец мај 2021. године Град Мостар – Одјел за привреду, комуналне и инспекцијске послове планира уређења зелених површина. Тако ће се извршити допунска садња сезонским цвијећем и грмовима кружних токова у Залику, улици Блајбуршких жртава, Рударској улици и на Рондоу. Обавит ће се и садња сезонског цвијећа (Агератум спп., Салвиа спп., Тагетес спп., Гаилардиа спп., Импатиенс спп., Бегониа спп.)

Детаљније...

Службени посјет градоначелнице Сарајева, Бењамине Карић

Градоначелница Сарајева Бењамина Карић посјетила је данас Мостар те је том пригодом с мостарским градоначелником Маријом Кордићем разговарала о туристичкој сарадњи двају градова. Градоначелница Сарајева Бењамина Карић казала је како сарадња Мостара и Сарајева посебно треба бити окренута према области туризма с обзиром да је туризам један од ступова босанскохерцеговачке економије. - Будући да су данас с нама и представници туристичке заједнице можемо рећи да смо размијенили идеје за развој туризма

Детаљније...

Пуштена у рад службена фб страница Града Мостара

Град Мостар је пустио у рад службени фацебоок профил: Град-Мостар-101695688760039 како би се повећала транспарентност Града Мостара, те грађанима и свим заинтересираним субјектима олакшала и повећала доступност свих потребних информација. Обавјештавамо јавност и све грађане Града Мостара како ће у будућности имати информације о активностима у Граду Мостару, као и могућност за двосмјерну комуникацију путем отворене странице.

Детаљније...

Збрињавање муља са постројења за прераду отпадних вода

Данас је започела реализација Уговора о збрињавању муља са Постројења за прераду отпадних вода (ППОВ )Уговор је закључен између Града Мостара и фирме Кемеко -БХ д.о.о. Лукавац , а уговорена вриједност радова је 582.660, 00 КМ ( с ПДВ-ом). Предмет Уговора је збрињавање муља који настаје прерадом отпадних вода на ППОВ , те поступајући према Елаборату о збрињавању муља са ППОВ, којег је израдио ГИЦ Мостар ( 2019.године) сукладно важећим законима и прописима, препоручено је да се муљ

Детаљније...

Надбискуп Луиги Пеззуто боравио је данас у службеном посјету Граду Мостару

Надбискуп Луиги Пеззуто, апостолски нунциј у Босни и Херцеговини, боравио је данас у службеном посјету у Мостару гдје га је у Уреду градоначелника у Градској вијећници примио градоначелник Мостара Марио Кордић. Надбискуп се том приликом занимао за прилике у Мостару те активности и пројекте које проводи ново руководство града на челу с градоначелником, а о чему га је градоначелник детаљно упознао. Своје занимање надбискуп Пеззуто посебице је исказао када су у питању млади и њихова будућност у Мостару.

Детаљније...

Градоначелник Кордић позвао све навијаче да испрате градски дербији у спортском духу

У поводу предстојеће утакмице 29. кола м:тел Премијер лиге БиХ између ХШК "Зрињски" – ФК "Вележ" која се игра 8. маја на Стадиону под Бијелим бријегом, у уторак је у организацији Спортскога савеза Града Мостара одржан заједнички састанак представника наведених клубова, Града Мостара и Полицијске управе Мостар. На састанку се разговарало о сигурносним аспектима утакмице, а судионици састанка позвали су све навијаче и симпатизере оба клуба да с достојанством навијају за свој клуб.

Детаљније...

У с к р с н а ч е с т и т к а

У своје лично и у име Града Мостара свим суграђанкама и суграђанима који Ускрс славе по јулијанском календару упућујем срдачне честитке.

Нека Вам дани највећег кршћанског благдана протекне у миру и радости, а милост, наду, жртву и спасење које нам доноси ускрсли Крист подијелите са својом породицом и пријатељима.

Желим вам срећан и благословљен Ускрс уз традиционални поздрав: Христос васкрсе!

Градоначелник
Марио Кордић

Детаљније...

Посјетите остале градске странице

Интерни линкови