• Grad Mostar
  • Radovi na izgradnji kolektora - reguliranje prometa

Radovi na izgradnji kolektora - reguliranje prometa

Radovi na izgradnji glavnih obalnih kolektora Grada Mostara odvijaju se planiranom dinamikom. Glavni desnoobalni kolektor, na dionici od raskrižja kod Hotela Ero do uređaja za pročišćavanje otpadne vode, je u najvećoj mjeri izgrađen. U tijeku su radovi na izljevnom kanalu kišnog preljeva 2 (KP2) ispred Hotela Ero prema Carinskom mostu zbog čega je promet na ovoj dionici otežan.

 U sljedećem tjednu počinju radovi na izgradnji kišnog preljeva 3 (KP3) na Španjolskom trgu te izljevnog kanala od KP3 do mosta Musala. Ovi radovi uzrokovati će potpunu obustavu prometa na ovoj dionici (ul.Mostarskog bataljona). Obzirom da se radi o jednoj od najprometnijih ulica u gradu, očekuje se otežano funkcioniranje prometa, uključujući javni gradski prijevoz. Točan datum obustave prometa bit će objavljen naknadno.

Od utorka 07.03.2017.god. krenut će pripremni radovi na dionici Most Musala – Španjolski trg u cilju rješavanja privremenog vodosnabdjevanja u ul. Alekse Šantića i Adema Buća. Do uspostavljanja privremenog vodosnabdijevanja očekuje se prekid vodosnabdijevanja u ulici Alekse Šantića i Adema Buća kao i priključnim ulicama te se apeluje na građane da pripreme neophodne rezerve vode u domaćinstvu jer preciznije najave u ovom trenutku nisu moguće.

U trenutku obustave prometa u ul. Mostarskog bataljona, od mosta Musala do Španjolskog trga, izlazak iz ulice Adema Buća omogućit će se kroz Krpića ulicu, dok će se u ulici Jakova Baruha Španca promet odvijati dvosmjerno.

Točan datum početka obustave prometa će biti objavljen kada se riješi privremeno vodosnabdijevanje, dok će pripremni radovi koji mogu dovesti do poteškoća u odvijanju prometa početi u utorak 07.03.2017.god.

Stajalište javnog gradskog prijevoza (Mostar-BUS) na Trgu Musala će ostati u funkciji bez obzira na obustavu prometa u ul.Mostarskog bataljona (obustava prometa na dionici Most Musala-Španjolski trg).

Natrag