IMPULSE kratki opis-javni poziv 31.5.2017.

IMPULSE uvodi integrirani sistem podrške upravljanja za planiranje intervencija energetske efikasnosti u javnim zgradama. Glavni izazov s kojim se susreće su nedovoljni kapaciteti javne uprave za postavljanje pouzdanih i pristupačnih planova energetske efikasnosti za svoje javne zgrade, što se na lokalnoj razini odražava kao nepostojanje ili postojanje nepotpunih održivih energetskih Akcionih planova (SEAPs).

Glavni problem je nedostatak dostupnih podataka o potrošnji energije za zgrade i jednostavnih sistema podrške odluka kako bi se zaključili najpovoljniji akcioni planovi sa profitabilnim i realnim rješenjima. Projekt prepoznaje potrebu za konkretnim rješenjima za donošenje podrške, kao i transnacionalni pristup potreban kako bi se vodilo računa o MED raznolikim uvjetima u objektima, energetskim rješenjima, klimi, propisima, itd., prema širem prepoznavanju MED specifičnosti. Transnacionalni pristup projektu predviđa široka testiranja u reprezentativnim MED gradovima u šest zemalja (Heraklion-Grčka, Elche - Španjolska, Cannes - Francuska, Ravena - Italija, Osijek - Hrvatska, Mostar – Bosna i Hercegovina), ranije utvrđenim metodama za zaključivanje MED tipologije javnih objekata koju prate intervencije optimalnih troškova, te postepeni planovi obnove. Rezultati su organizirani u transnacionalni web i GIS informacijski sistem, čineći jednostavan alat za pouzdane Akcione planove i sa visokim učinkom. Alat je verificiran kroz male projekte obnove u svakom pilot gradu, te dalje evaluirani kroz ciljane prijenosne aktivnosti.

Finansiranje programa: Interreg MED 2014-2020

Cilj programa: 2.1/ Povećati kapacitet za bolje upravljanje energijom u javnim objektima na transnacionalnoj razini

Tip projekta: Pilot projekt (M2)

Partneri: Centar za obnovljive izvore energije i uštedu-Grčka, Heraklion-Grčka, Valencia-Institut za građenje-Španjolska, Elche Gradsko vijeće – Španjolska, EnvirobatBDM - Francuska, Regionalna agencija  za opremu i razvoj iz Provanse, Alpes - Cote d' Azur - Francuska, Ravena - Italija, Energetski institut Hrvoje Požar - Hrvatska, Grad Osijek - Hrvatska, Grad Mostar - Bosna i Hercegovina.

Ukupan proračun: 2,222,863.00€

Grad Mostar proračun: 209,669.00€

Početak-završetak projekta: 1. novembar 2016.g. - 30. april 2019.g. (30 mjeseci)

Website (u izradi): http://interreg-med.eu/en/home/

 

Nazad