• Град Мостар
  • Мост који спаја врх Авеније са Сјеверним логором бит ће завршен до средине јануара

Мост који спаја врх Авеније са Сјеверним логором бит ће завршен до средине јануара

Грађани Мостара већ су се навикли на то да је њихов град постао велико градилиште. Тако ће остати још догледно вријеме јер је неколико великих пројеката, прије свих пројекат изградње колектора оборинских вода и прочистача отпадних вода у току.[нбсп]У години на измаку много тога је урађено. У тијеку су завршни радови на мосту који спаја врх Авеније са Сјеверним логором, пише Вечерњи лист БиХ.

Радови до средине јануара

Завршени су радови на постављању ивичњака, а у току су активности на изради хидроизолације, уградњи ограде, оборинских одвода, уградњи пријелазних направа и припрема за асфалтирање. Очекује се завршетак радова до половине јануара 2017. године. Такођер, очекује се реализација пројекта “Изградња локалне цесте Авенија – мост врх Авеније – Сјеверни логор – Улица маршала Тита – Фаза 1”. Окончани су радови на чишћењу трасе од моста до Улице маршала Тита. У великој мјери завршени су радови на доњем строју саобраћајнице као и на постављању ивичњака уз њу. У току су радови на оборинској одводњи, као и на бетонирању зидова пјешачког подвожњака. У овој години радило се и на пројекту “Реконструкција Улице маршала Тита и кампуса након изградње колектора”. Радови на Улици маршала Тита чекају завршетак радова на водоводној мрежи. У кампусу су завршени радови на асфалтирању саобраћајнице од Ректората до Гимназије.

Друга фаза реконструкције

У току су радови на саобраћајници од Ректората до споја на сјеверни улаз (Педагошки завод). Почетком сљедеће године креће ИИ. фаза реконструкције Улице краља Твртка, од Рондоа до бивше зграде хирургије, која обухваћа: извођење радова на реконструкцији колника, водоводној и канализацијској мрежи, одводњи оборинске воде, хоризонталној и вертикалној сигнализацији те реконструкцији раскрижја с улицама Стјепана Радића и Краља Звонимира. Уговор је већ додијељен. Вриједност уговорених радова је 432.724,61 КМ. Предвиђени рок извођења радова је 120 дана. Почетком 2017. године извршит ће се и реконструкција локалне цесте “Пут за Зинктекник” у Врапчићима, која обухваћа: извођење радова изградње оборинске одводње, пјешачких стаза и хоризонталне сигнализације. Вриједност уговорених радова је 81.363,91 КМ, а рок извођења је 90 дана./ХМС/

Иди назад