• Град Мостар
  • Радови на изградњи колектора - регулисање саобраћаја

Радови на изградњи колектора - регулисање саобраћаја

Радови на изградњи главних обалних колектора Града Мостара одвијају се планираном динамиком. Главни деснообални колектор, на дионици од раскрснице код Хотела Еро до уређаја за пречишћавање отпадне воде, је у највећој мјери изграђен. У току су радови на изљевном каналу кишног прељева 2 (КП2) испред Хотела Еро према Царинском мосту због чега је саобраћај на овој дионици отежан.

У сљедећој седмици почињу радови на изградњи кишног прељева 3 (КП3) на Шпанском тргу те изљевног канала од КП3 до моста Мусала. Ови радови узроковат ће потпуну обуставу саобраћаја на овој дионици (ул.Мостарског батаљона). Обзиром да се ради о једној од најпрометнијих саобраћајница у граду, очекује се отежано функционисање саобраћаја, укључујући јавни градски превоз. Тачан датум обуставе саобраћаја бит ће објављен накнадно.

Од уторка 07.03.2017.год. кренут ће припремни радови на дионици Мост Мусала – Шпански трг у циљу рјешавања привременог водоснабдјевања у ул. Алексе Шантића и Адема Бућа. До успостављања привременог водоснабдијевања очекује се прекид водоснабдијевања у улици Алексе Шантића и Адема Бућа као и прикључним улицама те се апелује на грађане да припреме неопходне резерве воде у домаћинству [нбсп]јер прецизније најаве у овом тренутку нису могуће.

У тренутку обуставе саобрачаја у ул. Мостарског батаљона, од моста Мусала до Шпанског трга, излазак из улице Адема Бућа омогућит ће се кроз Крпића улицу, док ће се у улици Јакова Баруха Шпанца саобраћај одвијати двосмјерно.

Тачан датум почетка обуставе саобраћаја ће бити објављен када се ријеши привремено водоснабдијевање, док ће припремни радови који могу довести до проблема у одвијању саобраћаја почети у уторак 07.03.2017.год.

Стајалиште јавног градског превоза (Мостар-БУС) на Тргу Мусала ће остати у функцији без обзира на обуставу саобраћаја у ул.Мостарског батаљона (обустава саобраћаја на дионици Мост Мусала-Шпански трг).

 

Иди назад