Амерички амбасадор Нелсон посјетио је Град Мостар

Градоначелник др. Марио Кордић угостио је чланове америчке амбасаде у Градској вијећници изразивши добродошлицу и захвалност на посјету. Кордић је упознао амбасадора Нелсона с приоритетним питањима које Град Мостар тренутачно рјешава као што су депонија “Уборак” и измјена управа у јавним предузећима. Изразио је увјерење да се многим проблемима назире рјешење те да је Мостар на путу да постане лијеп европски град ако се настави добар рад Градскога вијећа.
У разговору с амабасадором Нелсоном дотакнуо се прошлих и будућих пројеката објаснивши концепт који ће довести до цјелокупнога побољшања. Амбасадорје градоначелнику пружио потпуну подршку и помоћ. Изразио је задовољство што су вијећници схватили своју одговорност и наду да ће и грађани од њих имати велика очекивања. Свјестан да је питање отпада једно од највећих комуналних питања скоро свих градова у свијету, па тако и у САД-у, осврнуо се на свој посјет депонији “Уборак” и на разговор с грађанима.
Амбасадор је градоначелника информисао и о пројектима у које је укључена амбасада САД-а као што су финансијска реформа, подршка туризму и е-управа. Сматра да БиХ посједује доста младих и стручних људи који могу допринијети свим областима развоја Босне и Херцеговине те је споменуо рад Босанскохерцеговачко-америчке академије знаности и умјетности.
„Фокус би требао бити на кључним пројектима који ће грађанима показати да су промјене могуће“, казао је амбасадор.
Градоначелник Марио Кордић информисао је амбасадора Нелсона о процесу дигитализације Градске управе која је у току. У оквиру ње направит ће се хардверска подршка, замијенити застарјела технологија те осигурати и побољшати упораба постојећих програма попут ДОЦУНОВЕ, ФИНОВЕ, ГИС-а итд.

Иди назад