• Град Мостар
  • Почетна
  • Град Мостар повукао тужбу, а градоначелник Кордић позвао Удружење „Јер нас се тиче“ да повуче тужбу на План прилагодбе за Уборак

Град Мостар повукао тужбу, а градоначелник Кордић позвао Удружење „Јер нас се тиче“ да повуче тужбу на План прилагодбе за Уборак

Градоначелник Мостара Марио Кордић изјавио је данас на конференцији за новинаре у Градској вијећници Мостара како је Град Мостар повукао тужбу против Удружења грађана "Јер нас се тиче" те их позвао и апелирао да заједно приступе рјешавању овог проблема те повуку тужбу на План прилагодбе управљања отпадом за депонију Уборак јер та тужба, како је казао, кочи читав процес.
Додао је како је, разговарајући с људима из Удружења "Јер нас се тиче" тражио да дјелују заједно јер сматра да је ово заједнички проблем свих грађана Града Мостара, а не само њихов и не само Градске управе.
- Дијелом имамо консензус да заједно радимо тај План прилагодбе, међутим толико је велико неповјерење тих људи да нису нашли за сходно да повуку тужбу на тај план што је био изричито мој захтјев. Сматрам да ћемо том тужбом сами себи направити додатну штету јер пролонгирамо читав процес добивања свих дозвола и осталога - нагласио је градоначелник.
Казао је како је његова накана код повлачења тужбе била да стварно покажу искрену намјеру и добру вољу те поручио члановима Удружења да поново размотре своју позицију.
- Моја поруку би била да поново молим људе који су у име Удружења 'Јер нас се тиче' да још једанпут размотре своју позицију и да допусте Граду да ради свој посао јер у овом моменту смо у таквој ситуацији да ћемо само изгубити додатно вријеме уколико они задрже ту тужбу. Тако да с моје стране ево један апел према људима да се повуче тужбе те да заједно наступимо у овом проблему и да тражимо рјешење - поручио је градоначелник.
План прилагодбе је, како је додао, врло јасан, конкретан и проведив и већ су покренуте извјесне активности за његово финанцирање.
- План прилагодбе је отприлике вриједности негдје око 4,7 милијуна еура и чак смо у поодмаклој фази разговора око кредитирања и финанцирања тог плана, тако да све ове тужбе и све некакве несугласице Града с невладиним организацијама нам тренутно не иду у прилог већ само успоравају процес.
У овом моменту смо ми као град стали, свој дио задаће смо одрадили и чекамо добру вољу и Удружења које је тренутно око овог проблема најгласније да ипак и они размисле око своје позиције, повуку тужбу како би заједно што прије добили дозволе и почели санацију локалитета Буђевци-Уборак - поручио је Кордић.

Иди назад