• Град Мостар
  • Почетна
  • Град Мостар приступио РеЛОаД2 Пројекту Регионални програм локалне демокрације на Западном Балкану

Град Мостар приступио РеЛОаД2 Пројекту Регионални програм локалне демокрације на Западном Балкану

 

Градоначелник Града Мостара Марио Кордић је својим потписом плакете, службено озваничио приступање Град Мостар као партнерске локалне заједнице за судјеловање у пројекту РеЛОаД2. Потпис је озваничио својим присуством на првој активности пројекта обуци координатори и замјеници координатора пројекта из 13 РеЛОаД2 партнерских јединица локалне самоуправе, у периоду 05. - 06. октобар у Сарајеву.

 

 

У наредне четири године, Град Мостар ће добит стручну подршку у сегменту добре управе укључујући јачање партнерства с организацијама цивилног друштва и у активностима у промовирању улоге младих у заједници кроз примјену модела транспарентног пројектног финанцирања ОЦД-а из прорачуна Града. Све споменуте активности имају за циљ повећање грађанског судјеловања у процесима доношења одлука и квалитетнијег пружања услуга грађанима. Пројектом РеЛОаД отворене су нове могућности за јединице локалне самоуправе. Поред транспарентности, већег учешћа грађана у процесу доношења одлука створена је и могућност за повлачење средстава из фондова Европске уније.

Регионални програм локалне демокрације на Западном Балкану – РеЛОаД, финанцира Еуропска унија (ЕУ), а имплементира Развојни програм Уједињених нација (УНДП). РеЛОаД је утемељен на позитивним искуствима пројекта Јачање локалне демокрације (ЛОД), који је у Босни и Херцеговини проводио УНДП, уз финанцијску подршку ЕУ, и који служи као примјер добре праксе која ће бити понуђена као модел за кориштење широм Западног Балкана. Као регионална иницијатива, РеЛОаД пројект се проводи у Албанији, Сјеверној Македонији, Босни и Херцеговини, Црној Гори, Косову и Србији.

 

Иди назад