Град Мостар својим ватрогасцима осигурао три нове аутоцистерне

Примопредаја три ватрогасне аутоцистерне уприличена је у данас у сједишту Професионалне ватрогасне постројбе Мостар.
Аутоцистерне је купио Град Мостар прорачунским средствима, а укупна вриједност три возила је око 500.000 КМ.
Мостарски градоначелник Марио Кордић осврнуо се том пригодом на протеклу сезону у којој су мостарски ватрогасци имали пуне руке посла.
- Имали смо поприлично тешку сезону и честитам момцима који су били укључени у гашење пожара. Направили су велики посао без обзира што су имали опрему такву какву су имали тако да је ово набавка три ватрогасне цистерне велики допринос - изјавио је Кордић.
Заповједник Професионалне ватрогасне постројбе (ПВП) Мостар Петар Јурић казао је како ће нова возила бити од велике помоћи мостарским гаситељима с обзиром да су до сада кориштене аутоцистерне старе по 50 и више година.
- Сада имамо нове цистерне и то је непроцјењиво за нас. Што се тиче вриједности, свака цистерна без ПДВ-а кошта 165.000 марака, пута три то је 495.000 марака без ПДВ-а и то је огромно улагање - поручио је Јурић.
Најавио је како ће Град Мостар набавити још двије ватрогасне аутоцистерне, а из Републике Хрватске очекује се једна, како је рекао, озбиљна донација која ће пуно помоћи мостарским ватрогасцима.

Иди назад