• Град Мостар
  • Почетна
  • Градоначелник Кордић позвао све навијаче да испрате градски дербији у спортском духу

Градоначелник Кордић позвао све навијаче да испрате градски дербији у спортском духу

У поводу предстојеће утакмице 29. кола[нбсп]м:тел Премијер лиге БиХ између ХШК "Зрињски" – ФК "Вележ" која се игра 8. свибња на Стадиону под Бијелим бријегом, у уторак је у организацији Спортскога савеза Града Мостара одржан заједнички састанак представника наведених клубова, Града Мостара и Полицијске управе Мостар.
На састанку се разговарало о сигурносним аспектима утакмице, а судионици састанка позвали су све навијаче и симпатизере оба клуба да с достојанством навијају за свој клуб.
- Сваки градски дерби, осим спортскога дијела, нажалост, носи и онај неспортски који се некад отргне контроли, али надамо се да ће и овај, као и претходна четири, завршити без инцидената - поручио је предсједник Спортског савеза[нбсп]Града Мостара Сенад[нбсп]Кевељ.
Додао је како је ногометни терен мјесто гдје се треба доказивати тко је јачи и квалитетнији те да то никако не би требала бити улица.
- На ранијем састанку с полицијским агенцијама добили смо увјерења да ће све проћи у најбољем реду, у што и сами вјерујемо, тако да се и након овог дербија прича о резултатима игре, а никако о нежељеним ситуацијама - устврдио је Кевељ.
Градоначелник Мостара Марио Кордић овим је путем позвао све навијаче да испрате градски дербији у суботу у спортском духу.
- Мислим да су навијачке скупине, као и управе клубова довољно мудри и разборити да дерби не остави горчину, него да то буде лијеп спортски догађај у којем ће бољи побиједити – поручио је градоначелник.
Позитивну причу из Мостара након дербија пожелио је и предсједник Градскога Вијећа Мостара Салем Марић.
- Желимо послати позитивну причу из Мостара с градског дербија у којем се први пута два премијерлигаша боре за излазак у Еуропу, а да ми, грађани Мостара, покажемо велику разину разумијевања спортскога духа - поручио је Марић.
Предсједник ФК "Вележ" Шемсудин Хасић оцијенио је како је замољена и полиција[нбсп]да уради све што је у њеној моћи да се предуприједе сви планови "неких група" којима је за циљ стварање нервозе у граду и прављење нереда.

МОСТАР, 04. 5. 2021.(ФЕНА)

Иди назад