• Град Мостар
  • Почетна
  • Градоначелник Кордић примио изасланство ОО поводом одржавања В. Хрватског исељеничког конгреса

Градоначелник Кордић примио изасланство ОО поводом одржавања В. Хрватског исељеничког конгреса

Градоначелник Мостара Марио Кордић примио је данас у Градској вијећници изасланство Организацијског одбора поводом одржавања В. Хрватског исељеничког конгреса „Изазови и перспективе заједништва“, а који се треба одржати у Мостару од 30. јуна – 3. јули 2022. године.

Састанку су назочили Тања Трошељ Миочевић и Марин Сопта, у име Центра за истраживање хрватског исељеништва, др. Ивић Пашалић, др. Владо Мајсторовић, Томислав Маркић, равнатељ Равнатељства душебрижништва за Хрвате у иноземству и Иво Солдо, предсједник Хуманитарне удруге фра. Младен Хркаћ, Загреб.

Изасланство је захвалило градоначелнику на пријему те га упознало са свим релевантним информацијама с којима располажу у овом тренутку, а који се тичу одржавања конгреса и тема које ће обрађивати.

Упутили су му и позив за судјеловање и за покровитељством, а што је градоначелник прихватио, те изразио своје задовољство што се Конгрес одржава управо у Мостару.

Тијеком састанка нагласио како ће Град дати пуну потпору његову одржавању те да је он и особно заинтересиран за теме које ће бити заступљене на напосе око улоге исељеништва.

Градоначелник је на крају искористио пригоду упознати их са стањем и приликама у Мостару, активностима и пројектима које су у тијеку и које кане се подузети и реализирати, а све са циљем како би се надокнадио заостатак који је Мостар имао у готово свим сегментима због неодржавања избора.

Иди назад