Градоначелник Кордић примио министрицу Wендy Мортон

Градоначелник Кордић сусрео се данас са Гђом Wендy Мортон, министрицом за европско сусједство и Америке у Министарству за вањске послове, Цоммонwеалтх (Заједницу) и развој Уједињеног Краљевства, Нј.Е., госп. Маттхеw Фиелд, Амбасадор Уједињеног Краљевства у Босни и Херцеговини и Г-ђом Рутх Wисеман, Отправница послова Амбасаде Уједињеног Краљевства у Босни и Херцеговини. Састанку је назочио и предсједник Градскога Вијећа Града Мостара госп. Салем Марић.

Приликом сусрета градоначелник је захвалио Амбасадору Фиелд-у на подршци коју Амбасада пружа у процесу дигитализације Града која је у пуном замаху, те је истакнуо да је до сада доста урађено по том питању сматрајући да је она веома важна за ефикаснији рад администрације, боље услуге грађанима и транспарентност.

Осврнуо се и на раније одржани састанак са г-ђом Wиесман на којему су договорени начини финанцирања Сигурне куће у Мостару чије се постојање показало од велике важности иначе, а поготово у времену пандемије и са њом повезаног пораста обитељског насиља.

Министрица Мортон је изразила своје задовољство за одржавање избора у Граду Мостару, те се жељела упознати са радом градоначелника претходних мјесеци у испуњавању очекивања грађана и са приоритетима Града.

Градоначелник је истакао да су досадашње сједнице Градског Вијећа получиле доношењем веома важних одлука за Град Мостар попут усвајања буџета, одлука везаних за израду нових регулационих планова, одлуке о легализацији. Уједно је најавио да ће се на наредној сједници Градског вијећа расправљати о темама које су веома битне за овај мандат и које грађани предуго ишчекују. То су комуналне теме што подразумијева да ће 10 комуналних предузећа добити и нове управе. Изразио је наду да ће се у наредну годину ући са новим концептом управљања комуналним предузећима.

Кордић се осврнуо и на План прилагодбе за Уборак, те нагласио добру сарадњу са ЕБРД-ом . Напоменуо је и да ускоро очекује успјешан завршетак предмета „Пречистач“ и добијање употребне дозволе за исти.

Иди назад