Градоначелник Мостара примио амбасадора Државе Израел

Градоначелник Мостара Марио Кордић примио је данас у Градској вијећници амбасадора Државе Израел за Босну и Херцеговину са сједиштем у Тирани Ноаха Гал Гендлера.

Састанку је био назочан и Амир Гросс Кабири, предсједник МТ Абрахам Гроуп те дионичар и директор Алуминиум Индустриес д.о.о.

На почетку састанка амбасадор Гендлер упознао је градоначелника како је недавно боравио у овом дијелу БиХ гдје се разговарало о могућностима трилатералне сурадње између Државе Израел, Републике Хрватске и Жупаније Западнохерцеговачке на подручјима туризама, иновација и нових технологија, пољопривреде, малог и средњег подузетништва те стартупова. Нагласио је како Израел може понудити сурадњу и Граду Мостару.

Градоначелник га је информисао о томе што Мостар може понудити када је у питању могућност сурадње или улагања на тим подручјима, а у што се могу укључити и високошколске установе. Посебно је нагласио перспективе које пружа туризам када је у питању Град Мостар као и цијела регија Херцеговина.

Упознао је велепосланика како се ради на стварању једног туристичког производа који би објединио све оно што могу Мостар и Херцеговина понудити туристима. Све с циљем даљњег развоја туризма те очувања и промовирања природних љепота и богате различите културне баштине коју имамо, а што би довело и до тога да туристи продуже свој боравак овдје.

У том контексту градоначелник је нагласио важност ревитализације Зрачне луке Мостар, али и чињеницу како она може бити и карго средиште као и база за аир тракторе, када су у питању обране од пожара у Херцеговини и на југу Далмације те за Црну Гору. Градоначелник је амбасадору поклонио монографију Града Мостара „Мостар у слици и ријечи“.

i i riječi“.

Иди назад