Кордић и Марић с представницима националним културним друштвима

Градоначелник Мостара Марио Кордић и предсједник Градског вијећа Града Мостара Салем Марић примили су данас у Градској управи Мостара предсједника Хрватског културног друштва ''Напредак'' др. сц. Николу Чичу, предсједника Бошњачке заједнице културе ''Препород'' проф. др. Сањина Кодрића и предсједника Управнога одбора Српског просвјетног и културног друштва ''Просвјета'' Дејана Гарића.

Представници Напретка, Препорода и Просвјете захвалили су на пријему те упознали градске челнике с повијешћу друштава као и са њиховим активностима те заједничким концертом којег организирају четири национална друштва у Мостару.

Кордић и Марић нагласили су важност које имају култура и културна друштва те са задовољством прихватили позив за покровитељством Града Мостара над одржавањем заједничког концерта који ће ова четири најстарија национална друштва у БиХ, под називом Сузвучја / Сазвучја.

Концерт, уз наступ извођача који ће представљати свако поједино друштво, бити изведен на платоу испред Хрватскога дома херцега Стјепана Косаче, у петак, 17. септембар, с почетком у 18 сати, а снимат ће га БХРТ.

Иди назад