Кордић на састанку координације начелника и градоначелника у Кисељаку

Градоначелник Мостара Марио Кордић данас је био присутан редовитој координацији начелника и градоначелника ХДЗ-а БиХ којој је домаћин био Кисељак.
Уз начелнике и градоначелнике те предсједнике Влада жупанија из ХДЗ-а БиХ на састанку је био и државни тајник Средишњег државног уреда за Хрвате изван РХ Звонко Милас те предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић, док је домаћин састанка био начелник Опћине Кисељак Младен Мишурић-Рамљак.
Начелник Мишурић-Рамљак је казао како се на састанку расправљано о актуалној проблематици јединица локалне самоуправе посебно у свјетлу пандемије, као и о прорачунима јер је забиљежен осјетан пад прорачунских прохода.
Државни тајник Средишњег државног уреда за Хрвате изван Републике Хрватске Звонко Милас казао је како и ове године настављају сарадњу с Хрватима у БиХ. Овакав вид координације и сарадње, како је навео, доиста је функционалан посебно у вријеме пандемије гдје се на једном мјесту могу проблематизирати сви они изазови који предстоје, сви они пројекти на којима већ сурађују и размишљати о приоритетима који ће допринијети квалитети живота људи који живе на овим просторима.
- Посебно желим изразити захвалност у вези обнове Основне школе Драгутина Тадијановића Петриња гдје ћемо симболичном гестом солидарности припадника истог народа који живе у двије државе, показати да у хрватском народу нитко никада није сам и да се увијек има на кога ослонити. Вјерујем да ћемо наставити сарадњу која ће доприњети да БиХ, односно сва подручја гдје живе Хрвати и сви други буду мјеста угодна за живот - рекао је Милас.
Домаћин идућем састанку координације начелника и градоначелника Опћина Неум.

Иди назад