Лани Пудар организиран свечани у Мостару

Млада мостарска пливачица Лана Пудар, освајачица златне и двије сребрене медаље на Европском јуниорском првенству у Риму, свечано је дочекана синоћ у свом родном Мостару.
Младу пливачицу испред Градске вијећнице поред многобројних суграђана дочекали су мостарски градоначелник Марио Кордић, предсједник Градског вијећа Мостара Салем Марић и предсједник Спортског савеза Града Мостара Сенад Кевељ.
- Јако сам сретна, задовољна и поносна на резултате из Рима. Желим у Токију ући у полуфинале. Не могу ништа обећати, али дат ћу све од себе и потрудит ћу се направити што бољи резултат - казала је млада пливачица.
Захвалила је свима који су је дочекали у Мостару и пружају јој подршку.
- Наравно, потребна је још већа подршка власти како би наш град коначно добио олимпијски базен. Вјерујем да би резултати били још бољи, али било би и још мојих колега који би постизали овакве резултате да имамо те основне увјете - казала је Лана.
Честитку Лани Пудар упутио је предсједник Спортског савеза Града Мостара Сенад Кевељ.
Предсједник Градског вијећа Салем Марић казао је како вечерас није вријеме за причу него за славље и радост.
- Хвала Лани што нам је омогућила да вечерас уживамо. Од срца честитам њој, тренерима, клубу Орка, родитељима, те свима који су на било који начин допринијели за Ланин резултат и успјех који је учинила за Мостар и БиХ - казао је Марић.
Додао је како ће заједно с мостарским градоначелником и Спортским савезом учинити све да се побољшају увјети за све спорташе у Мостару, што подразумијева и изградњу затвореног олимпијског базена.
Мостарски градоначелник Марио Кордић казао је како је данас посебан дан, дан када су сви Мостарци препоносни због Ланиног успјеха.
- Захваљујем се и обитељи Лане Пудар која је заиста енорман труд уложила као и свима који су на овај или онај начин судјеловали на твом резултату - казао је градоначелник Мостара.
Обећао је како ће се Град потрудити побољшати увјете за спорташе, а међу тим увјетима је и пристојан базен за тренирање.
Први човјек Клуба водених спортова "Орка" Дамир Ђедовић казао је да су резултати које је Лана направила дефинитивно свјетски врх пливања.
- Заиста се надам да смо ми у Мостару свјесни шта имамо. Била би страшно велика штета да Мостар не искористи на прави начин тренутно свог највећег амбасадора и не пружи јој све могуће увјете за њезин даљњи развој - поручио је Ђедовић.
Истакнуо је како могу бирати државу или град јер Лану сви зову, али како она сама, а тако и њезини родитеље, жели остати у Мостару.
- Овим путем молим и апелирам на челне људе града, жупаније да учине свој максимум да Мостар у што скоријем раздобљу добије олимпијски базен, јер то увјет свих увјета како би могли причати о њезином даљњем развоју и постизању онога што она објективно може - закључио је Ђедовић.
Тренерица Алена Ћемаловић казала је као је након озљеде коју је Лана имала у ожујку циљ био да се до Европског првенства у потпуности врати у форму, а у чему су и успјели.
Након повратка у БиХ Пудар ће се неколико дана одморити, припремити психички и физички за Игре, а већ у суботу ће отпутовати у Токио.

Иди назад