Мостарски основци уз Супер Леа сигурно до школе

Реализација прометно превентивног пројекта "Сигурно у школу са Супер Леом" започела је у сриједу у Мостару подјелом едукативних сликовница дјеци нижих разреда мостарских основних школа.

Службени почетак пројекта обиљежио је градоначелник Мостара Марио Кордић, који је први подијелио сликовнице ученицима Основне школе Антуна Бранка Шимића.

Мостарски градоначелник изразио је задовољство овим пројектом и захвалио Јудо цлубу Борса из Мостара који је осмислио пројект и за ту пригоду тискао 4000 примјерака сликовница.

- Ово је заиста једна лијепа иницијатива. Надам се да ћемо првашићима дати до знања да морају мало припазити када иду у школу, а наша је обвеза скренути позорност и возачима и свим судионицима промета да припазе на наше првашиће и на све остале у школи - казао је градоначелник Кордић.

Такођер, изразио је наду да ће већина великих инфраструктурних радова у граду бити завршена у року како би се промет на мостарским улицама лакше одвијао.

Супер Лео иначе је клупска заштитна маскота Јудо цлуба Борса.

- Акцију "Сигурно у школу са Супер Леом" организирали смо у сурадњи с Градом Мостаром, Херцеговачко-неретванском жупанијом и МУП-ом ХНЖ-а, као и Спортским савезом Града Мостара - казао је у изјави новинарима предсједник Скупштине Јудо цлуба Борса Мостар Томислав Вучић.

Додао је како ће бесплатно дијелити сликовнице у којима главни актер Супер Лео на едукативан и занимљив начин дјеци објашњава како на правилан начин пријећи цесту.

- Желимо на занимљив начин дјеци скренути пажњу на важност сигурног судјеловања у промету - казао је Вучић.

Равнатељица О.Ш. Антуна Бранка Шимића Мостар Сњежана Бркић додала је како вјерује да ће ова сликовница пробудити и потакнути многе разговоре, посебице између дјеце и родитеља.

- Мислим да ће им бити омиљено штиво и дубоко вјерујем да ће се често налазити у дјечјим ручицама, а сигурна сам да ће бити чест гост и у многим обитељским дружењима - казала је Бркић.

Проведба пројекта "Сигурно у школу са Супер Леом" укључује и одржавање кратких едукација, као и судјеловање у различитим цестовним активностима у самоме граду.

Иди назад