• Град Мостар
  • Почетна
  • Одржан састанак амбасадорице ОЕСС-а Катхлен Кавалец с градоначелником Мостара Мариом Кордићем и предсједником Градског вијећа Мостара Салемом Марићем

Одржан састанак амбасадорице ОЕСС-а Катхлен Кавалец с градоначелником Мостара Мариом Кордићем и предсједником Градског вијећа Мостара Салемом Марићем

Данас је у Градској вијећници одржан састанак амбасадорице ОЕСС-а Катхлен Кавалец с градоначелником Мостара Мариом Кордићем и предсједником Градског вијећа Мостара Салемом Марићем. Састанку је био присутан и водитељ Уреда ОЕСС-а у Мостару, Иоаннис Пилиоурис.

Амбасадорица Кавалец честитала је градоначелнику Кордићу и предсједнику Градског вијећа Марићу на избору за челне функције те истакнула важност проведбе локланих избора у Мостару. Нагласила је како се мисија ОЕСС-а у БиХ, заједно с осталим представницима међународне заједнице у БиХ, залагала се за њихово одржавање и судјеловала у њиховој проведби.

Судионици састанка су се сложили како су велика очекивања грађана Мостара да се процеси и пројекти у Мостару који су били успорени или одгођени сада убрзају, јер Град коначно уз градоначелника сада има и Градско вијеће те да су спремни сви заједно радити како би се што прије остварио конкретан резултат и надокнадили заостатци.

Уз остало на састанку је било ријечи о пројекту завршетка обнове зграде Глазбене/Музичке школе, а истакнуо је да постоји спремност да се зграда обнови како би се осигурали квалитетни увјети за глазбено образовање.
Мисија ОЕСС-а у разговору с градначелником и предсједником Градског вијећа понудила је своју помоћ кроз различите пројекте који се тичу транспаретности, дигитализација и информатизације Градске управе и Градског вијећа Мостара.

Такођер, једна од тема састанка била је могућност изградње споменика за све цивилне жртве протеклог рата.

Иди назад