Одржана Свечана скупштина Вијећа ученика средњих школа Града Мостара

У циљу транспарентности рада и дјеловања у Градској вијећници Града Мостара, у понедјељак је одржана Свечана скупштина Вијећа ученика средњих школа Града Мостара. Скупштини су присуствовали директори/ице, равнатељи/ице Средњих школа Града Мостар, координатори/це Вијећа ученика школа, као и именовани представници Вијећа ученика свих средњих школа с подручја Града Мостара.
Свечану скупштини су својим присуством увеличали, вијећници Градског вијећа Града Мостара, Арман Залихић и Адела Госто.
Вијеће ученика средњих школа Града Мостар активно дјелује девет година, која се својим дјеловањем и проведеним активностима залаже за побољшање ученичког стандарда и побољшања радних увјета за ученике свих школа; залаже се против расних, националних, вјерских, политичких, сполних и других облика дискриминације, те кршења слобода и права човјека и грађанина. Кроз активно чланство у Вијећу младих Града Мостар репрезентативни су представници своје популације.
Скупштину је организирао и водио Фарис Ћолић предсједавајући Управног одбора Вијећа ученика у претходном сазиву Вијећа ученика, који је са координаторица Омладинског клуба Прони Мостар, Адином Халиловић, који су новим члановима скупштине презентирали основне појмове омладинског организирања и структуре омладинске организације, након чега се приступило Радном дијелу Скупштине и именовању нових представника управних тијела Вијећа ученика.
За предсједавајућу Скупштине Вијећа ученика средњих школа Града Мостара именована је Иман Агић ученица Колеџа Уједињеног Свијета у Мостару, а за замјеницу Теа Домазет ученица Средње туристичко угоститељске школе Мостар.
Града Мостара је пружио административно техничку подршку у организацији Свечане скупштине, која ће се наставити и у наредном периоду осигуравајући рад Вијећа ученика.


Координаторица Града Мостара за рад
Вијећа ученика средњих школа Града Мостара

Иди назад