Представници УНДП у посјети Граду Мостару

У Градској вијећници данас је одржан састанак између градоначелника Града Мостара Мариа Кордића и представника УНДП-а предвођених Едисом Арифагићем, шефом Програма за локални развој УНДП-а са својим сарадницима и Боженом Бохм Калтак, регионалним програм менаџером УНДП-а.
На састанку се разговарало о конкретним могућностима помоћи од стране УНДП-а Граду Мостару [нбсп]кроз различите пројекте посебно рјешавања проблема депоније отпада, наставка изградње спортске дворане, реконструкција зграде „Нама“ те око побољшања рада и услуга[нбсп] јавних комуналних подузећа. Такођер било је говора везано за побољшање транспарентности рада градске управе, дигитализације, информатизације те самог управљања градском имовином, као и помоћи при увођење система е-управе за Град Мостар те приступању израде ревизије израђене Стратегије развоја Града Мостара. Договорена је и помоћ при унапрјеђењу услуга и дигитализације јавног превоза у граду Мостару као и суфинанцирање израде Акционог плана одрживог управљања енергијом и прилагођавања климатским промјенама (СЕЦАП).
Град Мостар је након јавног позива одабран као партнер у проведби пројекта ПИПЛС-Пројект унапрјеђења ефикасности локалних услуга у БиХ, који проводи УНДП у сарадњи с Амбасадом Шведске у БиХ. Циљ пројекта је унаприједити приступ кључним јавним услугама кроз боље управљање и повећање улагања у локалну инфраструктуру, успостављање сустава за стратешко управљање јавном имовином, транспарентно књижење, унапрјеђење вјештина упослених, дефинирање политика и правилника за управљање имовином на локалној разини и друго.
Договорен је наставak успјешнe сарадње на проведби пројеката енергијске ефикасности.

Иди назад