Радни састанак Невенка Херцега и Марија Кордића

Премијер ХНК др. сц. Невенко Херцег и градоначелник Града Мостара др. сц. Марио Кордић одржали су данас радни састанак. Разговарали су о низу тема које су од заједничког интереса, особито о пројектима које ХНК директно финансира, а од пресудне су важности за витално функционирање и развој Града, попут инфраструктурних комуналних и цестовних пројеката, потом пројеката енергетске ефикасности односно ''утопљавања'' јавних објеката у власништву Града Мостара, од вртића и школа до здравствених установа.
Истакнули су важност унапређења комуникације на нивоу Влада ХНК – Град Мостар, у облику редовних сусрета и сталне размјене информација, имајући у виду чињеницу да је Мостар административно средиште ХНК, али уједно и научно, просвјетно, привредно, културно, туристичко, вјерско и свако друго средиште цијеле Херцеговине што му даје особиту важност у планирању и провођењу стратешких пројеката.
Градоначелник Кордић упознао је премијера Херцега с неким од актуелних питања на којима градска администрација ради, попут прочистача отпадних вода, депоније Уборак, ревитализације Аеродрома, јачања саобраћајне повезаности Мостара и Херцеговине са Европом и свијетом, развоја цестовне инфраструктуре, потребе за изградњом стратешких спортских објеката, и сл.
„Захвалан сам премијеру Херцегу на овом пријему. Радује ме да смо обојица свјесни потребе за сталним дијалогом и развојем сарадње, на радост и бољитак свих наших грађана, али и цијелог кантона“ – коментирао је градоначелник Кордић.
„Иницирао сам овај састанак јер је период од нешто више од четири мјесеца, откако је госп. Кордић преузео нимало лагану улогу градоначелника Мостара, погодно за објективно сагледавање актуелног тренутка и разговор о могућностима међусобне помоћи у надвладавању одређених изазова с којима смо суочени и на једном и на другом нивоу. Остат ћемо у сталној комуникацији и када говоримо о нашим тимовима, како бисмо ефикасно радили на системском унапређењу квалитете живота и сигурности наших грађана и развоја цијелог простора ХНК“, поручио је премијер Херцег.

Иди назад