• Град Мостар
  • Почетна
  • У склопу акције прољетног уређења јавних зелених површина, планиране су активности садње хортикултурног биља и редовног одржавања јавних зелених површина

У склопу акције прољетног уређења јавних зелених површина, планиране су активности садње хортикултурног биља и редовног одржавања јавних зелених површина

За мјесец мај 2021. године Град Мостар – Одјел за привреду, комуналне и инспекцијске послове планира уређења зелених површина. Тако ће се извршити допунска садња сезонским цвијећем и грмовима кружних токова у Залику, улици Блајбуршких жртава, Рударској улици и на Рондоу.
Обавит ће се и садња сезонског цвијећа (Агератум спп., Салвиа спп., Тагетес спп., Гаилардиа спп., Импатиенс спп., Бегониа спп.) и спорадичних стаблашица (јапанске трешње - Прунус серулата - Канзан и сиријског хибискуса - Хибисцус сyриацус - у форми стабла) у Парку Зрињевац, Парку Нобеловаца као и испред Градске вијећнице.
Такођер, Извршит ће се допуна празних софа с грмовима на Шпанском тргу, допуна раздјелног појаса са на БНР са цца. 1000 садница распростирућег рузмарина, у склопу наведеног планира се засадити и 30так грмова испред споменика код Дома здравља.
Потом слиједе редовни захвати одржавања стабала у дрворедима као што су уклањање изданака и избојака из зона корјенова врата и дебла стабала у дрвореду, те скраћивање полегли ниских грана које сметају нормалном пролазу возила и пјешака.
У мјесецу мају планирани су и захвати редовног одржавања зеленила на подручју Благаја, а који ће обухватити кошење прилазних стаза старом граду и шетнице уз ријеку.
У току је и провјера исправности постојећих водо-натапаних система на јавним зеленим површинама, те отклањање кварова на истима и њихово пуштање у рад.

Град Мостар
Одјел за привреду, комуналне и инспекцијске послове

Иди назад