Усвојен Прорачун/Буџет Града Мостара за 2021. годину

Градско вијеће Мостара усвојило је у четвртак Приједлог буџета тог града за 2021. годину у износу нешто већем од 91 милион марака, као и одлуку о његовом извршењу.
По ријечима предсједника Градског вијећа Салема Марића, за Мостар су заиста дошли неки нови дани и ово Градско вијеће, како је казао, заједно с градоначелником и Градском управом има снаге да из Мостара коначно иду неке лијепе поруке и приче.
- Данас смо усвојили двије кључне одлуке за Град Мостар - буџет и одлуку о извршењу буџета. У наставку сједнице очекују нас још такође двије важне одлуке од којих је једна о давању овлаштења у јавним подузећима којима је власник Град, а друга о доношењу јавног интереса за нашу главну улицу од Хита- кружног тока до хотела Еро. Ја се надам да ћемо усвојити и те одлуке и сигуран сам да ће у овој годину, уз још једну одлуку која је круцијална када је у питању Одлука о легализацији, Градско вијеће дати пуни допринос и оправдати очекивања грађана Мостара - истакао је Марић.[нбсп]
Додао је како сматра да буџет има и свој развојни дио те да су социјални и остали сегменти покривени у оној мјери колико то дозвољавају примања и приходи у буџету Града.
И по оцјени градоначелника Мостара Мариа Кордића буџет Града је развојни.
- С обзиром на то да је 20 посто буџета предвиђено за пројекте у Граду Мостару апсолутно да је то и развојни буџет. Оно што је наша обавеза је да већ од сутра почнемо активности на начин да операционализирамо буџет, односно да почнемо тај новац трошити на прави начин - транспарентно како би се до краја године у Мостару видјели озбиљни помаци - казао је Кордић.
Сматра како вијећници нису незадовољни буџетом те да су у протеклом периоду доста разговарали о свим важнијим питањима за Град Мостар.
- Очекивали смо можда много више амандмана вијећника и моје мишљење је да није било неког великог незадовољства. Већина тих амандмана се једним дијелом већ налазила у буџету. Разлог што смо имали овако проточну причу око буџета Града Мостара је тај да јако пуно комуницирамо. У задњих мјесец дана са свим вијећницима разговарамо о идејама и смјеру у којем би требао ићи Град Мостар и мислим да је управо та комуникација уродила плодом да су нам сједнице проточне и надам се да ће тако и остати - закључио је Кордић. (ФЕНА/ПР)

Иди назад