Prvi regionalni sajam općina i gradova

ljubo bešlić, gradonačelnik

U Sarajevu je u toku NEXPO - 2011., prvi sajam općina i gradova jugoistočne Europe, koje za ovu priliku zastupaju predstavnici lokalnih vlasti. Cilj je komunikacija radi suradnje, prvenstveno gospodarstva, kao i turističke, dijelom obrazovne te suradnje gradova i općina u oblasti lokalnog poslovanja i zakonske legislative, kao i niza drugih segmenata osobnih za pojedine sredine.

Pročitaj više...

Održan maraton "Od Madrida do Balkana"

madrid balkan utrka

Veleposlanstvo BiH u Madridu je dala svoj doprinos organizaciji maratona koji je održan u Madridu 6. ožujka 2011. godine pod nazivom "Od Madrida do Balkana" čime je Ministarstvo odbrane Kraljevine Španjolske simbolično obilježilo kraj osamnaestogodišnjeg angažmana španjolskih vojnih trupa na području Jugoistočne Europe. Više od 800 sudionika sudjelovalo je u maratonu pretrčavši 5 kilometara u srcu središnjeg gradskog parka Retiro. Na cilju je organizirana ceremonija dodjele nagrada, koje su između ostalih,

Pročitaj više...

PREDSTAVNICI SINDIKATA SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA GRADA MOSTARA I GRADSKE UPRAVE MOSTARA NA SASTANKU U GRADSKOJ UPRAVI MOSTARA

Danas je u Gradskoj upravi Mostara održan sastanak predstavnika Sindikata službenika i namještenika Grada Mostara i Gradske uprave Mostara. Na sastanku su bili gradonačelnik Ljubo Bešlić, načelnik Odjela za opće, pravne poslove i upravu Predrag Šupljeglav i predstavnici Sindikata Emir Topuz i Zvonko Stanić, a tema je bila provedba Sporazum vezana za otpuštanja prekobrojnih namještenika u Gradskoj upravi Mostara.

Pročitaj više...

GRADSKA UPRAVA DEMANTIRALA PODATAK O BROJU ZATVORENIH SAMOSTALNIH RADNJI

Gradska uprava Mostara demantirala je podatak da je na području Grada Mostara u prva dva mjeseca ove godine zatvoreno oko 500 samostalnih radnji. Taj podatak iznesen je na sastanku gospodarstvenika Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i predstavnika gradskih, županijskih i federalnih vlasti održanom 28. veljače u organizaciji Obrtničke komore Federacije BiH, Obrtničke komore HNŽ-a, te udruge poduzetnika Link i Prohum.

Pročitaj više...

Gradonačelnik Bešlić uručio priznanje Serdarušiću kao odličnom veleposlaniku Mostara

serdarusic priznanje

Danas je u prostorijama Sportskog saveza Grada Mostara gradonačečnik Mostara Ljubo Bešlić velikom rukometnom stručnjaku i nekadašnjem reprezentativcu bivše države Zvonimiru Noki Serdarušiću uručio prigodno priznanje kao i monografiju grada, „Mostar u slici i riječi“ za izniman doprinos promociji Mostara. Uistinu mi je drago što se danas nalazim u Mostaru, među ljudima s kojima sam u jednom ranijem životnom razdoblju radio zajedno. Sada kada sam u ovom godinama akumulatori više nisu toliko puni i sve više se i češće vraćam Mostaru.

Pročitaj više...

OSKVRNUTE POSTAJE KRIŽNOG PUTA NA HUMU

postaje kriznog puta

Tijekom protekle noći nepoznati počinitelj ili više njih oskvrnuli su postaje križnog puta na brdu Hum, južno od Mostara. Drveni križevi polomljeni su i razbacani duž puta. Policija je jutros izvršila očevid, a mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić osudio je ovaj čin. "Tražim od policije žurnu akciju kako bi se počinitelji ovog vandalskog čina što prije priveli i primjereno kaznili. Očigledno je kako postoje snage koje žele ponovno Mostar staviti na stranice crne kronike"

Pročitaj više...

BEŠLIĆ UPUTIO ČESTITKU BEGIĆU I POLICIJI U POVODU ZAPLJENJENE DROGE

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić uputio je danas čestitku komesaru MUP Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Amiru Begiću u povodu zapljene oko 41 kilograma opojne droge skunk na području Jablanice. Kako je obznanjeno na današnjoj tiskovnoj konferenciji MUP-a HNŽ-a, droga, čija je vrijednost procjenjena između 80 i 100 tisuća KM

Pročitaj više...

Obilježena sedma obljetnica pogibije makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskog

trajkovski godisnjica

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeće na Matića brdu obilježena je sedma obljetnica pogibije makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskog, šest njegovih suradnika i dva člana posade makedonskog zrakoplova koji se srušio 2004. godine nadomak mostarske zračne luke prilikom predsjednikova dolaska na međunarodnu investicijski konferenciju u Mostar.

Pročitaj više...

Potpisano pismo namjere između Mostara i Antalije

antalija pismo namjere

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, uz nazočnost predsjednika mostarskoga Gradskog vijeća Murata Ćorića, potpisao je u Antaliji pismo namjera između Grada Mostara općine Antalija u Republici Turskoj. U njemu dvije strane obećavaju da će ulagati napore na temelju jednakosti i zajedničke koristi, u skladu sa važećim zakonima i regulativama

Pročitaj više...

VEČERNJAKOV PEČAT U MOSTARU MJESTO SUSRETA I DIJALOGA

vecernjakov pecat 2011

Priznanje "Večernjakov pečat" za osobu godine u BiH u petak je navečer na svečanosti u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru dobio Franjo Rajković, gospodarstvenik iz Viteza, dok je za osobu godine u regiji izabran hrvatski predsjednik Ivo Josipović. Prestižno priznanje, koje se već desetu godinu zaredom dodjeljuje osobama iz BiH, Rajkoviću je uručio direktor UniCredit banke u BiH Berislav Kutle, dok je "Večernjakov pečat" hrvatskom predsjedniku uručio glavni urednik bh. izdanja Večernjeg lista Jozo Pavković.

Pročitaj više...

Bešlić primio vojnog ordinarija don Tomu Vukšića

tomo vuksic

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je jutros u Gradskoj upravi mons. Tomu Vukšića, vojnog ordinarija za BiH i vlč. Antu Luburića, kancelara Biskupijskog ordinarijata u Mostaru. Mons. Vukšić upoznao je u kratkim crtama tom prigodom gradonačelnika Bešlića s dužnošću koje će imati kao vojni ordinarij za BiH. Ovom prigodom predao je gradonačelniku Bešliću i pozivnicu za Svetu Misu i njegove ređenje za biskupa, a koje će se obaviti kardinal Vinko Puljić, Vrhbosanski nadbiskup i metropolit u subotu 2. travnja 2011. godine u Katedrali Marije majke Crkve u Mostaru.

Pročitaj više...

Predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović u Mostaru

josipovic mostar

U restoranu „ Blue Line“ upriličen je radni ručak na kojem su uz predsjednika Josipovića i domaćina mostarskog gradonačelnika Ljubu Bešlića, nazočni bili i rektori Sveučilišta i Univerziteta u Mostaru dr. Vlado Majstorović, dr. Ahmed Džubur, predsjednik Gradskog vijeća Mostara Murat Ćorić, glavna savjetnica gradonačelnika Radmila Komadina, direktor SKB Mostar dr. Ante Kvesić te saborski zastupnik Josip Leko i generalno konzula RH u Mostaru Velimir Pleša.

Pročitaj više...

U BUGOJNU ODRŽAN SASTANAK PREDSJEDNIŠTVA SKUPŠTINE SAVEZA OPĆINA I GRADOVA FEDERACIJE BiH

Savez općina i gradova Federacije BiH je u protekle dvije godine radio na institucionalnom uređenju i jačanju Saveza, uz stvaranje preduvjeta da bude konsultiran prilikom donošenja svih važnijih odluka koje se tiču funkcioniranja lokalne zajednice, naglašeno je na današnjem sastanku Predsjedništva Skupštine ovog saveza u Bugojnu.

Pročitaj više...

Spanski trg

U travnju ove godine trebao bi biti raspisan natječaj za rekonstrukcije Španjolskog trga. Predstavnici Grada Mostara i UNDP-a u Mostaru su 18. siječnja 2011. godine potpisali Sporazum o sufinanciranju projekta „Rekonstrukcije Španjolskog trga u Mostar“ u sklopu projekata MDGF „Unaprjeđenje kulturnog razumijevanja u Bosni i Hercegovini“ i MGDF „Integriranje upravljanja okolišem/životnom sredinom: povezivanje lokalnih i nacionalnih aktivnosti u Bosni i Hercegovini“.

Pročitaj više...

S A O P Ć E N J E

U povodu predstojećeg gradskog derbija između FK Veleža i HŠK Zrinjskog u prostorijama Sportskog saveze Grada Mostara jutros je gradonačelnik Ljubo Bešlić održao sastanak na kojem su bili prisutni načelnik Odjela društvenih djelatnosti Božo Ćorić, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić, čelnici klubova Veleža i Zrinjskog i pripadnici MUP-a.

Pročitaj više...

SAOPĆENJE

sahtovi krada

U posljednje vrijeme, na cijelom području grada intenzivirana je krađa lijevano-željeznih poklopaca, slivničkih rešetaka, prometnih znakova i ostalih elemenata gradskog mobilijara. Pored toga što pravi nepotrebne i značajne udare na gradski proračun,ova pojava ozbiljno ugrožava sigurnost prometa i sudionika u prometu S obzirom na činjenicu da je na tržištu došlo do povećanja otkupnih cijena otpada i tešku ekonomsku situaciju, za očekivati je da ova pojava u idućem razdoblju ima tendenciju rasta.

Pročitaj više...

PROGRAM RAZMJEŠTAJA KIOSKA U GRADU MOSTARU

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, kao nositelj pripreme za izradu Programa razmještaja kioska na području Grada Mostara, donio je PROGRAM UKLJUČIVANJA JAVNOSTI u proces izrade i donošenja Programa razmještaja kioska na području Grada Mostara. Tim programom utvrđuje se tijek i način uključivanja javnosti u proces izrade i donošenja Programa razmještaja kioska na području Grada Mostara. Tako će se 17. veljače 2011. godine održati JAVNA RASPRAVA o prijedlogu Programa s početkom u 10 sati u prostorijama Centra za kulturu Mostar.

Pročitaj više...

OTVOREN "AMERIČKI KUTAK" U GIMNAZIJI MOSTAR

americki kutak

Na prigodnoj svečanosti danas je uz nazočnost predstavnika Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanske te brojnih gostiju i uzvanika, američki veleposlanik SAD u BiH Patrick Moon otvorio "Američki kutak" u Gimnaziji Mostar. Tom prigodom veleposlanik Moon je kazao kako je "Američki kutak" mjesto gdje svi zainteresirani mogu naučiti više o američkom društvu i kulturi, te da je to kutak sastajanja i dijaloga za sve.

Pročitaj više...

UTEMELJEN AEROKLUB MOSTAR

Aero klub

Nakon osamnaest godina, Zrakoplovni klub i Aeroklub utemeljili su Aeroklub Mostar. Simboličan čin utemeljenja dva kluba u jedan podržao je Visoki predstavnik Valentin Inzko. Pored osnivača kluba, gosti su bili visoki predstavnik Valentin Inzko, koji je proglašen za počasnog člana AK Mostar, gradonačelnik grada Mostara Ljubo Bešlić, predstavnici veleposlanstava Srbije i Hrvatske, predstavnici federalnih ministarstava, izbornici reprezentacija i brojni drugi gosti i uzvanici.

Pročitaj više...

Čestitka

Poštovani generalni vikaru i novoimenovani oče biskupe, u povodu Vašeg imenovanja za biskupa vojnog ordinarija u Bosni i Hercegovini od strane svetog Oca Benedikta XVI, u ime Gradskog poglavarstva Mostara i moje osobno ime, primite iskrene i srdačne čestitke. Taj čin važan je kako za Vas osobno, biskupiju Mostarsko-duvanjsku i Trebinjsko-mrkanjsku, katolički puk u Bosni i Hercegovini kao i za Crkvu u Hrvata.

Pročitaj više...