• Grad Mostarb
  • Početna
  • Gradonačelnik Kordić primio izaslanstvo OO povodom održavanja V. Hrvatskog iseljeničkog kongresa

Gradonačelnik Kordić primio izaslanstvo OO povodom održavanja V. Hrvatskog iseljeničkog kongresa

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je danas u Gradskoj vijećnici izaslanstvo Organizacijskog odbora povodom održavanja V. Hrvatskog iseljeničkog kongresa „Izazovi i perspektive zajedništva“, a koji se treba održati u Mostaru od 30. juna – 3. juli 2022. godine.

 Sastanku su nazočili Tanja Trošelj Miočević i Marin Sopta, u ime Centra za istraživanje hrvatskog iseljeništva, dr. Ivić Pašalić, dr. Vlado Majstorović, Tomislav Markić, ravnatelj Ravnateljstva dušebrižništva za Hrvate u inozemstvu i Ivo Soldo, predsjednik Humanitarne udruge fra. Mladen Hrkać, Zagreb.

 Izaslanstvo je zahvalilo gradonačelniku na prijemu te ga upoznalo sa svim relevantnim informacijama s kojima raspolažu u ovom trenutku, a koji se tiču održavanja kongresa i tema koje će obrađivati.

 Uputili su mu i poziv za sudjelovanje i za pokroviteljstvom, a što je gradonačelnik prihvatio, te izrazio svoje zadovoljstvo što se Kongres održava upravo u Mostaru. 

 Tijekom sastanka naglasio kako će Grad dati punu potporu njegovu održavanju te da je on i osobno zainteresiran za teme koje će biti zastupljene na napose oko uloge iseljeništva.

 Gradonačelnik je na kraju iskoristio prigodu upoznati ih sa stanjem i prilikama u Mostaru, aktivnostima i projektima koje su u tijeku i koje kane se poduzeti i realizirati, a sve sa ciljem kako bi se nadoknadio zaostatak koji je Mostar imao u gotovo svim segmentima zbog neodržavanja izbora.

Nazad