Kordić i Marić s predstavnicima nacionalnim kulturnim društvima

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić primili su danas u Gradskoj upravi Mostara predsjednika Hrvatskog kulturnog društva ''Napredak'' dr. sc. Nikolu Čiču, predsjednika Bošnjačke zajednice kulture ''Preporod'' prof. dr. Sanjina Kodrića i predsjednika Upravnoga odbora Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva ''Prosvjeta'' Dejana Garića.

Predstavnici Napretka, Preporoda i Prosvjete zahvalili su na prijemu te upoznali gradske čelnike s poviješću društava kao i sa njihovim aktivnostima te zajedničkim koncertom kojeg organiziraju četiri nacionalna društva u Mostaru.

Kordić i Marić naglasili su važnost koje imaju kultura i kulturna društva te sa zadovoljstvom prihvatili poziv za pokroviteljstvom Grada Mostara nad održavanjem zajedničkog koncerta koji će ova četiri najstarija nacionalna društva u BiH, pod nazivom Suzvučja / Sazvučja.

Koncert, uz nastup izvođača koji će predstavljati svako pojedino društvo, biti izveden na platou ispred Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače, u petak, 17. septembar, s početkom u 18 sati, a snimat će ga BHRT.

Nazad