Radni sastanak Nevenka Hercega i Marija Kordića

Premijer HNK dr. sc. Nevenko Herceg i gradonačelnik Grada Mostara dr. sc. Mario Kordić održali su danas radni sastanak. Razgovarali su o nizu tema koje su od zajedničkog interesa, osobito o projektima koje HNK direktno finansira, a od presudne su važnosti za vitalno funkcioniranje i razvoj Grada, poput infrastrukturnih komunalnih i cestovnih projekata, potom projekata energetske efikasnosti odnosno ''utopljavanja'' javnih objekata u vlasništvu Grada Mostara, od vrtića i škola do zdravstvenih ustanova. 

Istaknuli su važnost unapređenja komunikacije na nivou Vlada HNK – Grad Mostar, u obliku redovnih susreta i stalne razmjene informacija, imajući u vidu činjenicu da je Mostar administrativno središte HNK, ali ujedno i naučno, prosvjetno, privredno, kulturno, turističko, vjersko i svako drugo središte cijele Hercegovine što mu daje osobitu važnost u planiranju i provođenju strateških projekata. 

Gradonačelnik Kordić upoznao je premijera Hercega s nekim od aktuelnih pitanja na kojima gradska administracija radi, poput pročistača otpadnih voda, deponije Uborak, revitalizacije Aerodroma, jačanja saobraćajne povezanosti Mostara i Hercegovine sa Evropom i svijetom, razvoja cestovne infrastrukture, potrebe za izgradnjom strateških sportskih objekata, i sl. 

„Zahvalan sam premijeru Hercegu na ovom prijemu. Raduje me da smo obojica svjesni potrebe za stalnim dijalogom i razvojem saradnje, na radost i boljitak svih naših građana, ali i cijelog kantona“ – komentirao je gradonačelnik Kordić. 

„Inicirao sam ovaj sastanak jer je period od nešto više od četiri mjeseca, otkako je gosp. Kordić preuzeo nimalo laganu ulogu gradonačelnika Mostara, pogodno za objektivno sagledavanje aktuelnog trenutka i razgovor o mogućnostima međusobne pomoći u nadvladavanju određenih izazova s kojima smo suočeni i na jednom i na drugom nivou. Ostat ćemo u stalnoj komunikaciji i kada govorimo o našim timovima, kako bismo efikasno radili na sistemskom unapređenju kvalitete života i sigurnosti naših građana i razvoja cijelog prostora HNK“, poručio je premijer Herceg.

 

Nazad