Završena izgradnja vodovodne mreže u ovom naselju Stari Ortiješ

Nakon što je prethodnih godina izgrađen veći dio vodovodne mreže u naselju Stari Ortiješ, odnosno I faza, projekta vodoopskrbe stanovnika ovog naselja, završeni su radovi i na II fazi izgradnji vodovodne mreže u naselju Stari Ortiješ - II faza, čime je završena izgradnja vodovodne mreže u ovom naselju. 

Završetkom ovog za Grad Mostar važnog projekta, rješava se veliki problem sa vodoopskrbom, ali se i podržava održivi povratak i ostanak povratničke populacije. Radove na izgradnji II faze vodovodne mreže, u vrijednosti od 70.000 KM, izvelo je JP Vodovod Mostar, pod nadzorom Službe za građenje infrastrukturnih objekata.

Ukupno je u II fazi izvedeno 1510 metara nove vodovodne mreže, čime je svim zainteresiranim stanovnicima ovog naselja omogućena opskrba pitkom vodom.

Nadležno JP Vodovod Mostar, je zaduženo za daljnje upravljanje i održavanje izgrađene vodovodne mreže. Svi zainteresirani stanovnici naselja, mogu podnijeti zahtjev JP Vodovod Mostar za priključenje na izgrađenu vodovodnu mrežu.

Financijska sredstva za vodovod u naselju Stari Ortiješ su osigurana iz proračuna Grada Mostara.

Grad Mostar

Služba za gradnju infrastrukturnih objekata

Nazad