Lani Pudar organiziran svečani u Mostaru

Mlada mostarska plivačica Lana Pudar, osvajačica zlatne i dvije srebrene medalje na Europskom juniorskom prvenstvu u Rimu, svečano je dočekana sinoć  u svom rodnom Mostaru.

Mladu plivačicu ispred Gradske vijećnice pored mnogobrojnih sugrađana dočekali su mostarski gradonačelnik Mario Kordić, predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić i predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj.

- Jako sam sretna, zadovoljna i ponosna na rezultate iz Rima. Želim u Tokiju ući u polufinale. Ne mogu ništa obećati, ali dat ću sve od sebe i potrudit ću se napraviti što bolji rezultat - kazala je mlada plivačica.

Zahvalila je svima koji su je dočekali u Mostaru i pružaju joj podršku.

- Naravno, potrebna je još veća podrška vlasti kako bi naš grad konačno dobio olimpijski bazen. Vjerujem da bi rezultati bili još bolji, ali bilo bi i još mojih kolega koji bi postizali ovakve rezultate da imamo te osnovne uvjete - kazala je Lana.

Čestitku Lani Pudar uputio je predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj.

Predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić kazao je kako večeras nije vrijeme za priču nego za slavlje i radost.

- Hvala Lani što nam je omogućila da večeras uživamo. Od srca čestitam njoj, trenerima, klubu Orka, roditeljima, te svima koji su na bilo koji način doprinijeli za Lanin rezultat i uspjeh koji je učinila za Mostar i BiH - kazao je Marić.

Dodao je kako će zajedno s mostarskim gradonačelnikom i Sportskim savezom učiniti sve da se poboljšaju uvjeti za sve sportaše u Mostaru, što podrazumijeva i izgradnju zatvorenog olimpijskog bazena.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić kazao je kako je danas poseban dan, dan kada su svi Mostarci preponosni zbog Laninog uspjeha.

- Zahvaljujem se i obitelji Lane Pudar koja je zaista enorman trud uložila kao i svima koji su na ovaj ili onaj način sudjelovali na tvom rezultatu - kazao je gradonačelnik Mostara.

Obećao je kako će se Grad potruditi poboljšati uvjete za sportaše, a među tim uvjetima je i pristojan bazen za treniranje.

Prvi čovjek Kluba vodenih sportova "Orka" Damir Đedović kazao je da su rezultati koje je Lana napravila definitivno svjetski vrh plivanja.

- Zaista se nadam da smo mi u Mostaru svjesni šta imamo. Bila bi strašno velika šteta da Mostar ne iskoristi na pravi način trenutno svog najvećeg ambasadora i ne pruži joj sve moguće uvjete za njezin daljnji razvoj - poručio je Đedović. 

Istaknuo je kako mogu birati državu ili grad jer Lanu svi zovu, ali kako ona sama, a tako i njezini roditelje, želi ostati u Mostaru.

- Ovim putem molim i apeliram na čelne ljude grada, županije da učine svoj maksimum da Mostar u što skorijem razdoblju dobije olimpijski bazen, jer to uvjet svih uvjeta kako bi mogli pričati o njezinom daljnjem razvoju i postizanju onoga što ona objektivno može - zaključio je Đedović.

Trenerica Alena Ćemalović kazala je kao je nakon ozljede koju je Lana imala u ožujku cilj bio da se do Europskog prvenstva u potpunosti vrati u formu, a u čemu su i uspjeli.

Nakon povratka u BiH Pudar će se nekoliko dana odmoriti, pripremiti psihički i fizički za Igre, a već u subotu će otputovati u Tokio.

Natrag