Први регионални сајам опћина и градова

ljubo bešlić, gradonačelnik

У Сарајеву је у току НЕXПО - 2011., први сајам опћина и градова југоисточне Еуропе, које за ову прилику заступају представници локалних власти. Циљ је комуникација ради сурадње, првенствено господарства, као и туристичке, дијелом образовне те сурадње градова и опћина у области локалног пословања и законске легислативе, као и низа других сегмената особних за поједине средине.

Детаљније...

Одржан маратон"Од Мадрида до Балкана"

madrid balkan utrka

Велепосланство БиХ у Мадриду је дала свој допринос организацији маратона који је одржан у Мадриду 6. ожујка 2011. године под називом "Од Мадрида до Балкана" чиме је Министарство одбране Краљевине Шпањолске симболично обиљежило крај осамнаестогодишњег ангажмана шпањолских војних трупа на подручју Југоисточне Еуропе. Више од 800 судионика судјеловало је у маратону претрчавши 5 километара у срцу средишњег градског парка Ретиро. На циљу је организирана церемонија додјеле награда, које су између осталих,

Детаљније...

ПРЕДСТАВНИЦИ СИНДИКАТА СЛУЖБЕНИКА И НАМЈЕШТЕНИКА ГРАДА МОСТАРА И ГРАДСКЕ УПРАВЕ МОСТАРА НА САСТАНКУ У ГРАДСКОЈ УПРАВИ МОСТАРА

Данас је у Градској управи Мостара одржан састанак представника Синдиката службеника и намјештеника Града Мостара и Градске управе Мостара. На састанку су били градоначелник Љубо Бешлић, начелник Одјела за опће, правне послове и управу Предраг Шупљеглав и представници Синдиката Емир Топуз и Звонко Станић, а тема је била проведба Споразум везана за отпуштања прекобројних намјештеника у Градској управи Мостара.

Детаљније...

ГРАДСКА УПРАВА ДЕМАНТИРАЛА ПОДАТАК О БРОЈУ ЗАТВОРЕНИХ САМОСТАЛНИХ РАДЊИ

Градска управа Мостара демантирала је податак да је на подручју Града Мостара у прва два мјесеца ове године затворено око 500 самосталних радњи. Тај податак изнесен је на састанку господарственика Херцеговачко-неретванске жупаније (ХНЖ) и представника градских, жупанијских и федералних власти одржаном 28. вељаче у организацији Обртничке коморе Федерације БиХ, Обртничке коморе ХНЖ-а, те удруге подузетника Линк и Прохум.

Детаљније...

Градоначелник Бешлић уручио признање Сердарушићу као одличном велепосланику Мостара

serdarusic priznanje

Данас је у просторијама Спортског савеза Града Мостара градоначечник Мостара Љубо Бешлић великом рукометном стручњаку и некадашњем репрезентативцу бивше државе Звонимиру Ноки Сердарушићу уручио пригодно признање као и монографију града, „Мостар у слици и ријечи“ за изниман допринос промоцији Мостара. Уистину ми је драго што се данас налазим у Мостару, међу људима с којима сам у једном ранијем животном раздобљу радио заједно. Сада када сам у овом годинама акумулатори више нису толико пуни и све више се и чешће враћам Мостару.

Детаљније...

ОСКВРНУТЕ ПОСТАЈЕ КРИЖНОГ ПУТА НА ХУМУ

postaje kriznog puta

Тијеком протекле ноћи непознати починитељ или више њих оскврнули су постаје крижног пута на брду Хум, јужно од Мостара. Дрвени крижеви поломљени су и разбацани дуж пута. Полиција је јутрос извршила очевид, а мостарски градоначелник Љубо Бешлић осудио је овај чин. "Тражим од полиције журну акцију како би се починитељи овог вандалског чина што прије привели и примјерено казнили. Очигледно је како постоје снаге које желе поновно Мостар ставити на странице црне кронике"

Детаљније...

БЕШЛИЋ УПУТИО ЧЕСТИТКУ БЕГИЋУ И ПОЛИЦИЈИ У ПОВОДУ ЗАПЉЕЊЕНЕ ДРОГЕ

Градоначелник Мостара Љубо Бешлић упутио је данас честитку комесару МУП Херцеговачко-неретванске жупаније (ХНЖ) Амиру Бегићу у поводу запљене око 41 килограма опојне дроге скунк на подручју Јабланице. Како је обзнањено на данашњој тисковној конференцији МУП-а ХНЖ-а, дрога, чија је вриједност процјењена између 80 и 100 тисућа КМ,

Детаљније...

Обиљежена седма обљетница погибије македонског предсједника Бориса Трајковског

trajkovski godisnjica

Полагањем вијенаца и паљењем свијеће на Матића брду обиљежена је седма обљетница погибије македонског предсједника Бориса Трајковског, шест његових сурадника и два члана посаде македонског зракоплова који се срушио 2004. године надомак мостарске зрачне луке приликом предсједникова доласка на међународну инвестицијски конференцију у Мостар.

Детаљније...

Потписано писмо намјере између Мостара и Анталије

antalija pismo namjere

Градоначелник Мостара Љубо Бешлић, уз назочност предсједника мостарскога Градског вијећа Мурата Ћорића, потписао је у Анталији писмо намјера између Града Мостара опћине Анталија у Републици Турској. У њему двије стране обећавају да ће улагати напоре на темељу једнакости и заједничке користи, у складу са важећим законима и регулативама

Детаљније...

ВЕЧЕРЊАКОВ ПЕЧАТ У МОСТАРУ МЈЕСТО СУСРЕТА И ДИЈАЛОГА

vecernjakov pecat 2011

Признање "Вечерњаков печат" за особу године у БиХ у петак је навечер на свечаности у Хрватском дому "Херцег Стјепан Косача" у Мостару добио Фрањо Рајковић, господарственик из Витеза, док је за особу године у регији изабран хрватски предсједник Иво Јосиповић.

Детаљније...

Бешлић примио војног ординарија дон Тому Вукшића

tomo vuksic

Градоначелник Мостара Љубо Бешлић примио је јутрос у Градској управи монс. Тому Вукшића, војног ординарија за БиХ и влч. Анту Лубурића, канцелара Бискупијског ординаријата у Мостару. Монс. Вукшић упознао је у кратким цртама том пригодом градоначелника Бешлића с дужношћу које ће имати као војни ординариј за БиХ. Овом пригодом предао је градоначелнику Бешлићу и позивницу за Свету Мису и његове ређење за бискупа, а које ће се обавити кардинал Винко Пуљић, Врхбосански надбискуп и метрополит у суботу 2. травња 2011. године у Катедрали Марије мајке Цркве у Мостару.

Детаљније...

Предсједник Републике Хрватске др. Иво Јосиповић у Мостару

josipovic mostar

Предсједник Републике Хрватске др. Иво Јосиповић допутовао је у петак у посјету Мостару. У ресторану „ Блуе Лине“ уприличен је радни ручак на којем су уз предсједника Јосиповића и домаћина мостарског градоначелника Љубу Бешлића, назочни били и ректори Свеучилишта и Универзитета у Мостару др. Владо Мајсторовић, др. Ахмед Џубур, предсједник Градског вијећа Мостара Мурат Ћорић, главна савјетница градоначелника Радмила Комадина, директор СКБ Мостар др. Анте Квесић те саборски заступник Јосип Леко и генерално конзула РХ у Мостару Велимир Плеша.

Детаљније...

У БУГОЈНУ ОДРЖАН САСТАНАК ПРЕДСЈЕДНИШТВА СКУПШТИНЕ САВЕЗА ОПЋИНА И ГРАДОВА ФЕДЕРАЦИЈЕ БиХ

Савез опћина и градова Федерације БиХ је у протекле двије године радио на институционалном уређењу и јачању Савеза, уз стварање предувјета да буде консултиран приликом доношења свих важнијих одлука које се тичу функционирања локалне заједнице, наглашено је на данашњем састанку Предсједништва Скупштине овог савеза у Бугојну.

Детаљније...

Шпански трг

У травњу ове године требао би бити расписан натјечај за реконструкције Шпањолског трга. Представници Града Мостара и УНДП-а у Мостару су 18. сијечња 2011. године потписали Споразум о суфинанцирању пројекта „Реконструкције Шпањолског трга у Мостар“ у склопу пројеката МДГФ „Унапрјеђење културног разумијевања у Босни и Херцеговини“ и МГДФ „Интегрирање управљања околишем/животном средином: повезивање локалних и националних активности у Босни и Херцеговини“.

Детаљније...

С А О П Ћ Е Н Ј Е

У поводу предстојећег градског дербија између ФК Вележа и ХШК Зрињског у просторијама Спортског савезе Града Мостара јутрос је градоначелник Љубо Бешлић одржао састанак на којем су били присутни начелник Одјела друштвених дјелатности Божо Ћорић, предсједник Спортског савеза Града Мостара Хасан Шишић, челници клубова Вележа и Зрињског и припадници МУП-а.

Детаљније...

С А О П Ћ Е Н Ј Е

sahtovi krada

У посљедње вријеме, на цијелом подручју града интензивирана је крађа лијевано-жељезних поклопаца, сливничких решетака, прометних знакова и осталих елемената градског мобилијара. Поред тога што прави непотребне и значајне ударе на градски прорачун,ова појава озбиљно угрожава сигурност промета и судионика у промету

Детаљније...

ПРОГРАМ РАЗМЈЕШТАЈА КИОСКА У ГРАДУ МОСТАРУ

Градоначелник Мостара Љубо Бешлић, као носитељ припреме за израду Програма размјештаја киоска на подручју Града Мостара, донио је ПРОГРАМ УКЉУЧИВАЊА ЈАВНОСТИ у процес израде и доношења Програма размјештаја киоска на подручју Града Мостара Тим програмом утврђује се тијек и начин укључивања јавности у процес израде и доношења Програма размјештаја киоска на подручју Града Мостара. Тако ће се 17. вељаче 2011. године одржати ЈАВНА РАСПРАВА о приједлогу Програма с почетком у 10 сати у просторијама Центра за културу Мостар.

Детаљније...

ОТВОРЕН "АМЕРИЧКИ КУТАК" У ГИМНАЗИЈИ МОСТАР

americki kutak

На пригодној свечаности данас је уз назочност представника Града Мостара и Херцеговачко-неретванске те бројних гостију и узваника, амерички велепосланик САД у БиХ Патрицк Моон отворио "Амерички кутак" у Гимназији Мостар. Том пригодом велепосланик Моон је казао како је "Амерички кутак" мјесто гдје сви заинтересирани могу научити више о америчком друштву и култури, те да је то кутак састајања и дијалога за све.

Детаљније...

УТЕМЕЉЕН АЕРОКЛУБ МОСТАР

Aero klub

Након осамнаест година, Зракопловни клуб и Аероклуб утемељили су Аероклуб Мостар. Симболичан чин утемељења два клуба у један подржао је Високи представник Валентин Инзко. Поред оснивача клуба, гости су били високи представник Валентин Инзко, који је проглашен за почасног члана АК Мостар, градоначелник града Мостара Љубо Бешлић, представници велепосланстава Србије и Хрватске, представници федералних министарстава, изборници репрезентација и бројни други гости и узваници.

Детаљније...

Честитка

Поштовани генерални викару и новоименовани оче бискупе, у поводу Вашег именовања за бискупа војног ординарија у Босни и Херцеговини од стране светог Оца Бенедикта XВИ, у име Градског поглаварства Мостара и моје особно име, примите искрене и срдачне честитке. Тај чин важан је како за Вас особно, бискупију Мостарско-дувањску и Требињско-мркањску, католички пук у Босни и Херцеговини као и за Цркву у Хрвата.

Детаљније...