Службени посјет градоначелнице Сарајева, Бењамине Карић

Градоначелница Сарајева Бењамина Карић посјетила је данас Мостар те је том пригодом с мостарским градоначелником Маријом Кордићем разговарала о туристичкој сарадњи двају градова. Градоначелница Сарајева Бењамина Карић казала је како сарадња Мостара и Сарајева посебно треба бити окренута према области туризма с обзиром да је туризам један од ступова босанскохерцеговачке економије. - Будући да су данас с нама и представници туристичке заједнице можемо рећи да смо размијенили идеје за развој туризма

Детаљније...

Пуштена у рад службена фб страница Града Мостара

Град Мостар је пустио у рад службени фацебоок профил: Град-Мостар-101695688760039 како би се повећала транспарентност Града Мостара, те грађанима и свим заинтересираним субјектима олакшала и повећала доступност свих потребних информација. Обавјештавамо јавност и све грађане Града Мостара како ће у будућности имати информације о активностима у Граду Мостару, као и могућност за двосмјерну комуникацију путем отворене странице.

Детаљније...

Збрињавање муља са постројења за прераду отпадних вода

Данас је започела реализација Уговора о збрињавању муља са Постројења за прераду отпадних вода (ППОВ )Уговор је закључен између Града Мостара и фирме Кемеко -БХ д.о.о. Лукавац , а уговорена вриједност радова је 582.660, 00 КМ ( с ПДВ-ом). Предмет Уговора је збрињавање муља који настаје прерадом отпадних вода на ППОВ , те поступајући према Елаборату о збрињавању муља са ППОВ, којег је израдио ГИЦ Мостар ( 2019.године) сукладно важећим законима и прописима, препоручено је да се муљ

Детаљније...

Надбискуп Луиги Пеззуто боравио је данас у службеном посјету Граду Мостару

Надбискуп Луиги Пеззуто, апостолски нунциј у Босни и Херцеговини, боравио је данас у службеном посјету у Мостару гдје га је у Уреду градоначелника у Градској вијећници примио градоначелник Мостара Марио Кордић. Надбискуп се том приликом занимао за прилике у Мостару те активности и пројекте које проводи ново руководство града на челу с градоначелником, а о чему га је градоначелник детаљно упознао. Своје занимање надбискуп Пеззуто посебице је исказао када су у питању млади и њихова будућност у Мостару.

Детаљније...

Градоначелник Кордић позвао све навијаче да испрате градски дербији у спортском духу

У поводу предстојеће утакмице 29. кола м:тел Премијер лиге БиХ између ХШК "Зрињски" – ФК "Вележ" која се игра 8. маја на Стадиону под Бијелим бријегом, у уторак је у организацији Спортскога савеза Града Мостара одржан заједнички састанак представника наведених клубова, Града Мостара и Полицијске управе Мостар. На састанку се разговарало о сигурносним аспектима утакмице, а судионици састанка позвали су све навијаче и симпатизере оба клуба да с достојанством навијају за свој клуб.

Детаљније...

У с к р с н а ч е с т и т к а

У своје лично и у име Града Мостара свим суграђанкама и суграђанима који Ускрс славе по јулијанском календару упућујем срдачне честитке.

Нека Вам дани највећег кршћанског благдана протекне у миру и радости, а милост, наду, жртву и спасење које нам доноси ускрсли Крист подијелите са својом породицом и пријатељима.

Желим вам срећан и благословљен Ускрс уз традиционални поздрав: Христос васкрсе!

Градоначелник
Марио Кордић

Детаљније...

Поводом међународног Празника рада

У поводу 1. маја међународног празника рада у своје особно и у име Градске управе Мостара упућујем искрене честитке свим грађанкама и грађанима Мостара и Босне и Херцеговине. Овај празник представља дан солидарности радника цијелог свијета и изнова подсјећа на потребу да сви, као појединци и заједница, улажемо напоре у изградњу друштва у којем ће радници моћи достојанствено живјети од свога рада.

Градоначелник
Марио Кордић

Детаљније...

Градоначелник Мостара примио је др. Марка Бабића, генералног конзула Републике Хрватске

Градоначелник Мостара Марио Кордић примио је данас у Уреду градоначелника у Градској вијећници др. Марка Бабића, генералног конзула Републике Хрватске у Мостару. Генерални конзул др. Бабић се интересирао за прилике у Мостару након проведених избора, успоставе новог сазива Градског вијећа и избора градоначелника, као и о раду и плановима и пројектима Градске управе, а о чему га је градоначелник Кордић упознао. Градоначелник је информисао генералног конзула како ће Град Мостара из прорачуна издвојити 20 хиљада КМ.

Детаљније...

Представници Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) о пројектима у Граду Мостару

Данас је у Градској вијећници одржан састанак представника Града Мостара и градског вијећа Мостара с представницима Европске банке за обнову и развој (ЕБРД). Уз градоначелника Мостара Мариа Кордића, главну савјетницу Града Мостара Радмилу Комадину састанку су били присутни предсједник Градског вијећа Града Мостара Салем Марић и допредсједник Велибор Миливојевић, а у изасланству ЕБРД-а били су Мануела Наессл директорица ЕБРД уреда у Босни и Херцеговини и Јосип Полић, банкар за инфраструктуру при ЕБРД-у у БиХ.

Детаљније...

Прољетна акија чишћења и хортикултурног уређења Града Мостара (април – мај 2021.)

У склопу редовне акције прољетног уређења Град Мостар подузима активности на уређењу јавних површина. У идућем раздобљу планиран је низ активности које обухваћају:Уређење СРЦ Буна – Припреме за 1. Свибањ Уређење раздјелнице Булевар – извршит ће се уклањање дијела дотрајалих садница лаванде те допуна са цца. 1000 садница рузмарина / Росмаринус простратус Садња сезонског цвијећа – у градским парковима, трговима и ронделе. Уређење кружних токова садња грмова и сезонског цвијећа (Залик, Мљекара, Дубровачка Улица – Б. Жртава). Такођер, слиједе захвати редовног одржавања зелених површина, као што су: кошење зелених површина у парк двориштима (око стамбених зграда),

Детаљније...

Представници УНДП у посјети Граду Мостару

У Градској вијећници данас је одржан састанак између градоначелника Града Мостара Мариа Кордића и представника УНДП-а предвођених Едисом Арифагићем, шефом Програма за локални развој УНДП-а са својим сарадницима и Боженом Бохм Калтак, регионалним програм менаџером УНДП-а. На састанку се разговарало о конкретним могућностима помоћи од стране УНДП-а Граду Мостару кроз различите пројекте посебно рјешавања проблема депоније отпада, наставка изградње спортске дворане, реконструкција зграде „Нама“

Детаљније...

Резање асфалта за постављање успорника промета

У склопу асфалтирање другог колничког трака цесте у Улици Блајбуршких жртава данас су радници извођача радова ХП Инвестинг д.о.о. Мостар због припремих радова за постављање успорника извршиле резање асфалта. Резање асфалта урађено је по налогу инжењера саобраћајне струке. Према пројекту није било предвиђено постављање успорника, али и да су раније планирани, за њихово постављање потребно је прво положити асфалт па га резати како би се уградили успорници, јер иначе би се исти помјерали или уништили под притиском возила.

Детаљније...

Обавијест

Сутра, сриједа, 28. 4. 2021. године у времену од 07:00 сати промет у Улици Анте Старчевића бит ће преусмјерен на новоизграђени дио саобраћајнице.

Позивамо све судионике у промету да обрате позорност на привремену прометну сигнализацију, која ће бити на снази за вријеме извођења радова на споменутој саобраћајници.

Одјел за урбанизам и градњу
Служба за градњу инфраструктурних пројеката

Детаљније...

Одржан састанак амбасадорице ОЕСС-а Катхлен Кавалец с градоначелником Мостара Мариом Кордићем и предсједником Градског вијећа Мостара Салемом Марићем

Данас је у Градској вијећници одржан састанак амбадасорице ОЕСС-а Катхлен Кавалец с градоначелником Мостара Мариом Кордићем и предсједником Градског вијећа Мостара Салемом Марићем. Састанку је био присутан и водитељ Уреда ОЕСС-а у Мостару, Иоаннис Пилиоурис.

Детаљније...

„Подршка статистичком суставу Босне и Херцеговине за припрему главног оквира за узорак“

У оквиру пројекта „Подршка статистичком суставу Босне и Херцеговине за припрему главног оквира за узорак“, Федерални завод за статистику ће од 3. 5. 2021. године до 22.6.2021. године провести анкетирање домаћинстава за потребе ажурирања статистичког оквира узорка. Анкетирање ће се проводити у већини опћина у БиХ и према одабраном узорку, а проводит ће га акредитирани анкетари које је ангажира Федерални завод за статистику. Према Закону о статистици БиХ, закону о статистици у ФБиХ и Закону о заштити особних података, статистичке институције БиХ гарантирају пуну повјерљивост података. Грађани су позвани на сарадњу, а приликом анкетирања примјењиват ће се препоручене мјере наведене у

Детаљније...

Мостарски градоначелник још једном је осудио хулиганске изгреде

Мостарски градоначелник Марио Кордић још једном је осудио хулиганске изгреде који су се догодили у суботу навечер у Мостару те је позвао полицију да открије и казни починитеље. По његовим ријечима, ради се "о сукобу двије навијачке скупине, о клинцима који се неодговорно понашају". - Ја сам тражио од МУП-а да поступе сходно закону и истраже тко су починитељи тог инцидента те нас као град обавијесте о томе. Оно што ме разочарало је да појединци сада овој ситуацији, која није по први пута да се, нажалост, догађа у Мостару, покушавају додати међунационалну ноту, што по мени није исправно и није добро - изјавио је градоначелник Кордић приликом садње стабала на брду Фортица код Мостара.

Детаљније...

Градоначелник Кордић и италијански амбасадор Минаси на Фортици посадили прва од хиљаду планираних стабала

У оквиру Иницијативе за зеленију и одрживу будућност – ГоГреен Развојног програма Уједињених народа у Босни и Херцеговини (УНДП БиХ) у понедјељак су на брду Фортица посађено првих десет од хиљаду планираних стабала која ће бити посађена на подручју Мостара. Мостарски градоначелник Марио Кордић казао је том приликом како је поносан што је Мостар један од 18 локалних самоуправа у БиХ које су укључене у пројекат Виа Динарице и Иницијативе за зеленију и одрживу будућност.

Детаљније...

Наставља се асфалтирање улице Анте Старчевића

Настављају се радови на асфалтирању саобраћајнице у ул. А. Старчевића. Данас почиње постављање другог слоја асфалта. Након окончања радова на постављању асфалта на новоизграђеном дијелу прометнице, извршит ће се преусмјеравање промета на овај дио прометнице како би се могао реконструирати "стари" дио прометнице, све без обуставе промета, како је већ раније најављено. Обзиром да радови асфалтирања у великој мјери зависе од временских прилика, у овом тренутку није могуће прецизно рећи када ће промет са старог

Детаљније...

Осуде након синоћњег дивљања хулигана

Овим путем упућујем оштре ријечи осуде након синоћњег дивљања хулигана и напад на приватну имовину и грађане који се догодио у насељу Доња Махала. Посебице што се напад догодио за вријеме трајања полицијског сата. Од припадника МУП-а тражимо да у што краћем року јавности предочи детаљно извијешће о синоћњим нередима, а да се сви виновници процесуирају и примјерено казне. Искрено вјерујем како се овакве слике из Мостара више неће понављати.

Градоначелник Мостара
Марио Кордић

Детаљније...

Изградња дијела деснообалног колектора и реконструкција Улице кнеза Вишеслава

Град Мостар реализира пројект изградње деснообалног колектора, а паралелно с изградњом колектора врши се реконструкција Улице кнеза Вишеслава и то на дионици од крижања улица Краља Томислава и Кнеза Вишеслава до крижања улице кнеза Вишеслава и Блајбуршких жртава. Подсјећамо, концем [нбсп]2018. године додијељен је уговор Т2Б Царински мост-Бакијина лука у износу од 1.399.424,62 ЕУР (3.202.332,89 КМ са ПДВ-ом). Реализација овог уговора је предвиђена у фазама, у складу са осигураним средствима. Прва фаза уговора реализирана је 2019.год. ( дионица раскрижје хотел Еро –

Детаљније...